През Q1 92% от печалбата при смартфоните са отишли при Apple

През Q1 92% от печалбата при смартфоните са отишли при Apple

Пазарният дял на Apple при платформите за смартфони продължава да е малък в сравнение с този на Android, но въпреки това компанията продължава да генерира огромни печалби. По данни на IDC през първото тримесечие на тази година американската компания е доставила 18,3% от смартфоните в света, но в същото време тя е прибрала 92% от печалбите измежду осемте най-големи производители на телефони, смята анализатор на Canaccord Genuity.

Според него Samsung е на второто място с едва 15% – сборът е повече от 100, тъй като другите производители на телефони или не са генерирали печалби или са били на загуба. Това показва на каква популярност се радва iPhone 6, тъй като преди година компанията е прибирала 65% от печалбите от продадените смартфони. Всъщност 92% е малък спад за Apple от 93% през последното тримесечие на миналата година, но това се обяснява с цикличността на продажбите на iPhone.

Източник

 • Ако хората бяха построени на базата на конкретни данни и точни факти/числа, нямаше да сме хора. Съответно, на всеки може да му допада нещо различно. Но уви, ти никога няма да го разбереш. Както и много други потребители тук.
  muamamu1
 • Спирай я, че със I-зомбита неможе да се спори. А както и преди казах - на автора на темата очевАдно му липсва внимание и трябва да си избие комплексите някъде.
  dxv_pro
 • [Quote]Можеш ли да дадеш конкретни примери с какво е по-добър ... iPhone 6 и Lenovo P70.[/Quote] Ами поддръжката на Lenovo е гола-вода. Няма един легитимен имидж за телефона от къде да си дръпнеш. Липсва такава секция на официалния сайт, както и секция за какъвто и да е сервизен софтуер. Но пък има видео в нета, как официалния софтуер праща инфо на китайски сървъри, както и указания как да се премахне този софтуер, който се разпознава като вирус ! Всичките кастъм ромове са някакви анонимки. Липсва каквато и да е поддръжка в XDA-developers. Свалят се ромове от анонимни акаунти в облака на някой абсолютно неизвестен юзър. Вервайте ми че всичко е наред?
  A4i
 • Аз ако чистя чинии,то ти трябва да събираш таксите в обществените тоалетни и да ги чистиш, след като знаеш толкова много за тях. Но наистина, както и да е ... Темата си е за заключване, както всяка една тук започната с провокация!
  Stanislaw
 • Спирайте или затварям темата !
  buttman
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  sladyrko
 • Технологията струва пари и темата е за финансова печалба,а не морална или духовна.
  Stanislaw
 • [Quote]Вижте хора, аЙфоня присъства само във високия клас. Там определено е най-добър и няма смисъл да се разделяте с по-голяма сума за някакъв друг телефон. [/Quote] Можеш ли да дадеш конкретни примери с какво е по-добър (изключваме ОС, защото и да искаш, няма конкуренция с която да го сравниш). И за да те улесня, направи директно сравнение м/у iPhone 6 и Lenovo P70. Пак да кажа, конкретни примери, не общи приказки както обикновенно.
  PoceH_BS
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  hddsoft
 • По-скоро ти си комплексара, който се фука какво има във всяка тема. А що се отнася за обществените тоалетни, в Америка не съм виждал такива неща. Това е характерно за Б-я и вероятно ти може би ги използваш след като знаеш, че се плаща. Все пак трябва да плащаш и водата си у вас, а това струва пари. Ти познаваш ли ме за да плямпаш какво имам и какво не? Във всеки форум има такива като теб, които си мислят че са върха на пирамидата, но в реалност уви не са, никой не е.
  Stanislaw
 • Мнението е изтрито от потребителя.
  sladyrko
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  Stanislaw
 • Sladyrko, дрончетата са отделна тема, която може да обсъждаме на каса бира. :) Тези на gearbest са боклуци.
  A4i
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  sladyrko
 • Смело мога да твърдя, че съм си много доволен от моя Ноут 3 с андроид 5.0 никакви забивания, а батерията вади цял ден ... Иначе за скърцането може и да е така, не знам, защото аз винаги съм си с калъф Spigen или UAG и не съм обръщал внимание на задния капак. Да, странното е, че човекът с Айфона и Макбука нито един път не даде конкретен отговор на въпроса "Защо", точно и ясно аргументирано. От тук разбирам, че е недостатъчно информиран относно функциите и възможностите на ОС и марката. :)
  hddsoft
 • Офтопик: Тоя сайт надежден ли е? Гледам има дрончета за по $50.. Да грабна едно, че имам мерак отдавна, а не ми се дават много пари, понеже едва ли ще го ползвам повече от 4 5 дена и ще ми писне.. :)
  sladyrko
 • Вижте хора, аЙфоня присъства само във високия клас. Там определено е най-добър и няма смисъл да се разделяте с по-голяма сума за някакъв друг телефон. Който иска да спести - има хиляди варианти, но това не прави аЙфоня по-лош. Ето например gearbest има примоция на андроид телефони с доставка от UK. Взимаите си каквото ви душа иска. Има достойни предложения (Lenovo K3 Note) , дори на 1/4 от цената на iPhone 6. http://www.gearbest.com/m-promotion-active-152.htm И все пак аЙфоня е по-добър от тях, макар и с проценти, въпреки че струва в пъти повече.
  A4i
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  sladyrko
 • Не уважавам нито една марка и нито една ОС, защото не стават за нищо. Събрал съм "най-доброто" на всяка една марка и всички са с проблеми и то с много проблеми! Абсолютно. (yes) Постоянно се убеждавам в същото и все повече ми минава желанието да купувам каквото и да е (Все повече съм на принципа да се купува само когато нещо или се развали, или наистина започне да не ти върши достатъчно добра работа). А когато става дума за телефони, те са боклуци както в хардуерно, така и в софтуерно отношене. И iPhone по никакъв начин не е изключение (Разликата е само, че с Айфона тенденцията в по-голяма степен е когато има някакъв проблем, да се омаловажава от сектата и накрая се забравя, все едно не го е имало/го няма. И продължават невъзмутимо да си тръбят колко перфектен и безпроблемен е, все едно нищо).
  mkpetrov
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  Stanislaw