През второто полугодие се очаква ръст в доставките на лаптопи

Според прогноза на онлайн изданието DigiTimes производителите на лаптопи очакват добро второ полугодие. През второто тримесечие на годината са били доставени общо 38.12 милиона устройства, което е почти без промяна на годишна база, но очакванията са ситуацията да се подобри през четвъртото тримесечие и да бъде постигнат ръст, който ще доведе и до покачване на доставките с 0.9%.

Добрите резултатите се очакват като следствие от появата на по-изгодни модели на Apple, както и на агресивната рекламна кампания на Microsoft за своите компютри. Друг двигател на възстановяването на пазара са бюджетните геймърски лаптопи, които се очаква да се появят през следващите месеци.

Според DigiTimes HP ще запазят лидерската си позиция, а вторите Lenovo вероятно ще отчетат ръст с помощта на агресивни промоции в Европа, които трябва да компенсират негативните последици на американския пазар, които са породени от търговската война между САЩ и Китай. От Dell също очакват добро представяне благодарение на моделите за бизнеса, както и Chorebook. За петото място на пазара пък ще се води битка между тайванските Acer и Asus.

Източник: DigiTimes