Президентът на Asus: „Windows не е за смартфони“

Президентът на Asus: „Windows не е за смартфони“

Asus никога не са били сериозен партньор на Microsoft по отношение на Windows Phone. Компанията досега не е пуснала свой смартфон с платформата и съдейки по актуални изявления на нейни висши мениджъри, няма и планове в близко бъдеще това да се случи. Макар Windows 10 Mobile да дебютира след седмици, Asus не считат, че мобилната платформа на Microsoft е предназначена за малки екрани. В интервю за Mashable, президентът на компанията Джони Ши заяви, че предимствата на Windows пред другите платформи са, че Windows предлага както възможности за продуктивност, така и за развлечение.

Това предимство според Ши обаче не е от значение при по-малките екрани, където iOS и Android предлагат почти същото ниво на продуктивност и развлечение. „Честно казано, предимството на Windows върху телефони не е толкова голямо, сравнено с iOS и Android,“ казва Ши. Въпреки че Microsoft вече промениха курса си под лидерството на Сатия Надела, президентът на Asus явно не счита, че има достатъчно сериозни причини фирмата му да започне да поддържа мобилната платформа на Редмънд. Вместо това, по думите на Ши, Asus предпочитат да останат в същата позиция с Android, където могат да изкушат много потенциални клиенти, които не желаят да плащат твърде много за мощни устройства.

Все пак Ши не изключва напълно шанса Asus да се преориентират към Windows 10 Mobile в бъдеще – просто засега това не е сред приоритетите на фирмата. Трябва да уточним, че бизнесът на Asus със смартфони върви достатъчно добре и без Windows. Android-базираната фамилия ZenFone бързо набира популярност, като наскоро дебютира и в Северна Америка. Флагманът на тази серия – ZenFone 2 ZE551ML се продава само за 300 долара в отключена версия, а осигурява спецификации от висок клас като 5.5” 1080p дисплей, 64-битов процесор Intel Atom, 4GB RAM и 64GB вградена памет. Да сте виждали Windows смартфони за 300 долара с такива характеристики?

Източник

 • Явно тука само разбирачи се навъдиха!!!за кво толкова ги ползвате тия телефони свирки ли прявят ! ---------- [B]mod edit: Бан за 24 часа![/B]
  ilchev_n
 • [Quote]Факт е, че в сегашното си ниво на развитие става само за най-непретенциозните юзъри, които купуват телефон и го ползват както е дошъл (С каквото са му спуснали). То една custom клавиатура не можеш да сложиш.[/Quote] Ами 70% от хората искат да си ползват телефона както е дошъл. Да си говорят, да снимат, да браузват, да си следят майла, ФБ (и производни) и да ползват Вайбър (и производни), отвреме навреме някоя игрица. От всички познати ползващи Андроид точно 4ма са с къстъм РОМ (2ма от които съжалиха, че са го направили)
  JohnSnow
 • Прекратявам спора, очевидно комплексите ти са много и целиш именно спор заради самия спор. Така че "печелиш" (Нищо, че повечето от аргументите ми сам ги потвърждаваш, освен, че не каза почти нищо конкретно и само се пенявиш).;)
  mkpetrov
 • "Невъзможност за инсталация на "външни" приложения" Я тука си се опитал да мислиш я поясни малко, че ми се струва голяма тъпотия си изръсил :D . Беден магазин е доста пресилено за 99% от нещата си има приложения които си работят перфектно. Но както казах това с магазина е клише известно и на бавноразвиващите се. Останалите бълвочи дето си ги драскал, даже не си заслужава да се коментира долнопробна помия дето си написал, която няма никаква връзка с истината, а да за клавиатурата ей направо ще се напукам от яд дето не мога да си сложа някой друга клавиатура :D . Айде кажи ни ти дето си много хай енд потребител за какво си ползваш телефончето, та аз не мога да го ползвам дай нещо конкретно така да ти се посмеем малко :D . mod edit: Бан за месец.
  BoyanSherbanov
 • Ограниченията всеки ги знае (Плюс има и такива, които почти никой не ги знае и даже не си представя, че съществуват). Невъзможност за инсталация на "външни" приложения в комбинация с изключително беден магазин е само едно и предостатъчно ограничение (Включително невъзможност за къстюмизация на интерфейса). Така че ти си този, който пише клишета и общи приказки. Това, че Уиндоусът ти харесва, не го прави по-малко ограничен. Факт е, че в сегашното си ниво на развитие става само за най-непретенциозните юзъри, които купуват телефон и го ползват както е дошъл (С каквото са му спуснали). То една custom клавиатура не можеш да сложиш. Дълго време даже не можеше да се регулира независимо силата на звука на звънене и мултимедия (Ето пример за ограничение, което нормално никой не би си представил, че е възможно да съществува), обаче и тогава заслепените фенове повтаряхте, че си е супер и нищо важно не му липсва. Ами като си ползваш телефона само за слушалка и тук-там Facebook/viber, нормално да е така. Гледам, че на този етап даже еквилайзерът е лукс, но разбира се на кого му е притрябвало и такова нещо, нали? http://windowsphone.stackexchange.com/questions/3425/equalizer-is-not-showing-on-lumia-525 Ами при такава дървена ОС, аз лично бих предпочел дори най-лагващия и дървен телефон с Андроид пред каквото и да е с уиндоус. Очевадно далеч не съм единствен.
  mkpetrov
 • Освен клишета няма как да напишеш някой смислено изречение, ако те попитат какво му е ограничено няма да се сетиш сигурно и за едно ограничение, най-много да използваш някой друго изтъркано клише. Не е интелигентно човек да пише мнение в което да има само нещо което е писано многократно и в повечето случаи или не е вярно или е нещо което го знае дори и човек с елементарни познание и не е интересно за никого. Но какво да се прави някой хора нямат умора да се излагат, просто не се усещат колко плоско звучат. Ако беше прочел статията щеше да видиш, че дори президента на ASUS казва че Windows е по-добра операционна система, но ти си сигурно доста по-умен от него и с много по-големи познания за една "ограничена" операционна система :D .
  BoyanSherbanov
 • Ами не знам, разни гаражни китайски фирми продават доста повече, а техните телефони не само никой не ги препоръчва, ами и не ги продават из оператори/магазини.;) Мисля си, че ограничени устройства (В случая откъм ОС) вървят само в "премиум" сегмента. Никой не иска устройство, което хем е ограничено, хем не става да се изтъква с него.(whistle) Ако бяха на цената на iPhone-а, може би щяха да се продават доста повече (Разбира се, отново не заради качествата си).
  mkpetrov
 • Довода ти е железен, няма начин да не предизвика желание у мен да си изтрия поста :D . Иначе върви в някой магазин на кой да е мобилен оператор в БГ и попитай за телефон Лумия и веднага ще ти обяснят, че всички взимат телефони с Android така че трябва да си вземеш от него. Просто и операторите нямат изгода да продават добре работещо устройство, друго си е да ти продадът боклук за до отидеш пак при тях, елементарно :). Понеже от техника в България разбират 5 % най-много е нормално останалите да можеш да ги излъжеш с лекота.
  BoyanSherbanov
 • продават се.. но не се купуват. :D
  IPS_IPS
 • Да, то понеже евтините уиндоус-телефони се скъсват да се продават.(whistle)
  mkpetrov
 • ASUS са производител на хардуер, естествено, че те имат изгода да се продават телефони с бъгава операционна система за да се купуват устройства със скъп хардуер като дадения за пример. Каква им е ползата да продават устройства със софтуер който работи безгрешно дори и със смешен хардуер? Това е все едно да избираш да продаваш нещо за 300 долара или за 100 долара, затова и казва, че Windows не е за телефони просто им убива бизнеса.
  BoyanSherbanov
 • Уин фона е най-доброто като качество/цена на пазара и ще става все по-добър. Азиатец и софтуер, това е виц.
  georgidv
 • То вината си беше на МС досега, че няма проложения. Не влагаха никакъв труд в маркетинг и разработка. Сега с универсалните приложения и лесния порт от Андроид и iOS направиха стъпка напред. Да видим дали девелъпарите ще захапят стръвта. Ако не стане и тоя път, може и да няма скоро такава ОС. Ако не носи пари, едва ли ще пилеят напразно. А и най-лошото, че всичко което можеш да правиш на Уинфон можеш да го правиш на другите ОС-та, дори по-добре (говоря за Апликациите от МС) без кортана ест, но най-вероятно и нея ще я портнат.
  sladyrko
 • Разбира се, че е така. Windows phone никога не е бил конкурентно способен за жалост, никога не е предлагал нещо повече от останалите ОС, да не говорим, че повечето заглавия, нови или стари за различни програми въобще не се знае дали някога ще имат версия за windows освен програмите на microsoft естествено. Единствените телефони с windows, които съм виждал да използват хората са служебни.
  IPS_IPS
 • Много не далновидно изказване. Не вижда повече от носа си. Дано си промени възгледите. Много ми допада тази фирма. Ще бъде жалко да остави тази ОС.:)
  evir
 • Правилно разсъждава президентът на Асус, но не е изключено Microsoft да предложи нещо иновативно и за месеци да пробие на пазара.
  hddsoft
 • Факт.Затова ,,гигантът'' нокиа ще изчезне като марка...
  HICHNELANDER