Приемник на серията Sharp GX 2x с мегапикселова CCD камера

Sharp J-SH53 е представен на японския пазар от няколко месеца. Според слухове той ще наложи шаблона за следващата генерация европейски Sharp телефони с камера и ще е приемник на серията GX 2x.
Предполага се, че новата версия на телефона с евентуално име GX 30 ще излезе на пазара в началото на тази година.
J-SH53 се разпространява посредством J-Phone (японска мрежа, собственост на Vodafone). Серия Sharp GX също се предлага на пазара основно от Vodafone.
Всички подобрения, който бихме очаквали да видим в ъпгрейд на GX20, са налице: 1 мегапикселова интегрирана дигитална CCD камера (която почти сигурно ще го превърне в първия телефон за Европа, способен да прави снимки от такова ниво), 2.4-инчов екран с QVGA (240 x 320) резолюция (това е същото, както при GX20).
Екранът обаче има 260 000 цвята – много повече от предлаганите от GX20 - 65k. Освен това външният екран е осъвременен до 1.2 инча и 65,536 цвята.
MPEG4 video capture с до десетсекунден запис със звук.
Secure Digital (SD) card slot – за запазване на снимки и музика.
MP3 player/voice recorder – очевидно допълнение при наличие на SD card.
256KB капацитет за Java приложения – истинска благодат за геймърите.
Размери: 50 x 98 x 24 мм
Тегло: около 115 гр.
GX20 е пробив с това, че беше първият телефон с камера и екран, способен да изобрази реалния образ на снимката.
При наличие на новия модел на Sharp - със снимки с размер 1 мегапиксел и със SD карта, наистина бихте се замислили да оставите камерата си у дома.

Представител на Sharp – Германия, потвърди, че версия на този телефон, с няколко малки промени, ще бъде в продажба през 2004 година.