Приходите на Huawei за тримесечието са с 39% повече

Приходите на Huawei за тримесечието са с 39% повече

Huawei Technologies обяви за първи път финансов доклад за тримесечието, а от него става ясно, че за първите три месеца на годината приходите на компанията са се увеличили с 39% до 179.7 милиарда юана (26.81 милиарда долара). Базираният в Шънджън производител на телекомуникационно оборудване разкри, че маржинът на нетната печалба е бил около 8%, което е малко повече от същия период на миналата година. Компанията не разкрива нетната печалба за периода.

В съобщението се посочва, че 2019 ще бъде годината на мащабното навлизане на 5G по света, което отваря огромни възможности пред подразделението за инфраструктура на компанията. До края на март Huawei е подписала 40 договора за 5G оборудване и е доставила над 70 000 5G базови станции в световен мащаб.

Потребителският бизнес също се представя много добре и първите три месеца на годината е успял да достави 59 милиона смартфона. Нямаме конкретни данни за обемите преди година, но според Strategy Analytics тогава са били доставени 39.3 милиона смартфона, така че става дума за увеличение от почти 48%. Облачният бизнес на компанията също работи добре, а Huawei Cloud вече се ползва от над 1 милион корпоративни потребители и разработчици.

Източник: Huawei, Reuters

Оферти на деня

  • Е други ще се наложи да харесват все по малки %.
    Вито
  • "Huawei" винаги са харесвали големите % - 40/50/80
    Kuzmanovv