Проблем с ъпдейта до Android 10 за Xiaomi Mi A2 Lite

Макар Xiaomi да разчита основно на собствения си графичен интерфейс MIUI, който е базиран на Android, компанията има и серия устройства част от програмата Android One. Серията Mi A получава бързо обновления и очаквано е на първа линия при наличието на нова версия на операционната система.

Аксесоари за:

За съжаление обаче компанията изглежда има проблеми с интеграцията на Andoid 10 към някои от тези модели, както показа скорошният случай с изтеглянето на софтуера за Mi A3 заради бъгове. Сега се оказва, че появилият се тези дни ъпдейт за Mi A2 Lite причинява сериозни проблеми за част от собствениците на устройството.

В Reddit се появиха съобщения от потребители за това, че смартфоните им не се включват след обновлението, а при други те се рестартират постоянно. Все пак трябва да отбележим, че тази първоначална вълна на ъпдейти обхваща малък брой устройства, което донякъде смекчава неприятните ефекти. При някои от потребителите не се наблюдават проблеми след актуализацията.

Ако новият софтуер е наличен и за вашия телефон, бихме препоръчали да изчакате известно време, преди да го инсталирате. Във форумите на XDA Developers има методи, които би трябвало да поправят щетите, но все пак е по-добре да се обърнете към официален сервиз, ако имате проблем.

Източници: Xiaomi, Reddit (1), (2), (3), XDA Developers