Huawei отмени премиерата на серията P40 в Париж, ще я направи онлайн

Huawei отмени премиерата на серията P40 в Париж, ще я направи онлайн

Huawei смяташе да представи серията P40 на 26 март в Париж, но епидемията от коронавируса промени плановете на компанията. Китайците обявиха, че отменят събитието във френската столица, което вероятно е свързано и с решението на френските власти да забранят всички събирания на повече от 1000 души.

И все пак премиерата на моделите P40 ще се състои на 26 март, но ще бъде изцяло онлайн, така че си запазете времето между 15 и 17 часа на тази дата, за да можете да я проследите на живо. Заедно с това компанията публикува и малък тийзър, който показва издатината на основната камера и подсказва за подобрените фотографски възможности.

Преди дни се появиха детайли за камерата на P40 Pro, които показваха, че устройството ще предизвика Samsung Galaxy S20 Ultra. Очакваме 52МР основен сензор Sony IMX700, който е с размер 1/1.28" и пикселна подредба RYYB. С него ще могат да се правят и 13МР снимки чрез комбиниране на 4 пиксела в 1, но освен това ще се поддържа и сливане на 16 пиксела в 1.

Към него ще е добавен и 40МР 1/1.5" сензор Sony IMX650 с ултраширокоъгълна оптика, а освен това ще видим и 3D ToF сензор. Камерата би трябвало да предложи и сензор за цветна температура. Смартфонът може да ни изненада и с два телефото обектива - един с 3х оптично приближение и друг с перископна система с двойна призма за 10х зуум.

Източник: PhoneArena