Проблем за един от доставчиците на обективи за iPhone 12

Информация на анализатора Минг-Чи Куо сочи, че един от доставчиците на обективи за бъдещите стандартни варианти на iPhone 12 изпитва проблеми с качеството на продукцията си. Ако другият подизпълнител на компанията обаче успее да реагира адекватно, няма да се стигне до забавяне в производството на смартфоните.

Genius Electronic Optical са открили проблеми с напукващо се покритие на широкоъгълните обективи, които са предназначени за моделите с 5.4- и 6.1-инчови екрани. Проблемът се проявява при тестове при висока температура. Другият доставчик Largan няма проблеми, като Apple ще даде приоритет на доставките си от него.

Наскоро научихме, че Apple очаква да пусне тазгодишната серия iPhone по-късно от обичайното. Доста е вероятно устройствата да бъдат представени през септември и да са достъпни през октомври. Освен това пазарната премиера на устройствата може да бъде разделена на два етапа. В първия от тях ще са налични двата модела с 6.1-инчови екрани, а във втория ще се появят и устройствата с 6.7- и 5.4-инчови дисплеи.

Източник: MacRumors