Проблеми с 5G мрежата в Корея

Проблеми с 5G мрежата в Корея

Galaxy S10 5G дебютира миналата седмица в Корея, но редица потребители имат проблеми, свързани с мрежата от пето поколение. Съобщава се за по-ниски от очакваното скорости на трансфер, ограничено покритие и затруднения при превключване от 5G към LTE свързаност. Някои от устройствата се свързват към 4G мрежа едва след неколкократно рестартиране.

Проблемите с превключване към LTE се наблюдават и при трите корейски оператора, които разполагат с мрежа от пето поколение. На 6 април Samsung е разпространила обновление, което съкращава времето за приемане на сигнал от базовите станции, което обаче не е довело до очаквания резултат. Според експерти проблемът се корени в липсата на мрежова оптимизация, което би трябвало да се изчисти с времето.

SK Telecom и LG U+ са обновили софтуера на базовите си станции и след него не отчитат гореспоменатите проблеми. От KT отричат изобщо да са получавали подобни оплаквания, а за два дни от пускането в продажба на Galaxy S10 5G, телекомът отчита над 30 000 абоната, използващи 5G мрежата му. Операторът не изключва възможността за проблем при гладкото превключване между режимите в някои от терминалите.

Източник: Business Korea

Препоръчани оферти