Продажбите на Huawei Mate X стартираха в Китай

Продажбите на Huawei Mate X стартираха в Китай

Първият смартфон със сгъваем дисплей Huawei започна да се продава през китайския онлайн магазин на компанията, но много от желаещите да се сдобият с Mate X не успяха да го направят. Устройството на цена 16 999 юана (2196 евро) беше разпродадено за броени минути, но засега не знаем колко броя от него са били предложени в магазина. От компанията посочват само, че са били налични ограничени количества.

На 22 ноември потребителите ще имат нова възможност да се сдобият с устройството. Клиентите ще получат и 50% отстъпка от евентуални ремонти на сгъваемия дисплей. Huawei Mate X има 5G възможности и 8” дисплей в разгънато състояние, а в сгънато са налични два панела с диагонал 6.8” и 6.6”. Първоначално проджбите на телефона трябваше да започнат през лятото, но компанията забави пазарната премиера. Планират се продажбите и на други пазари.

През последните месеци все повече производители започнаха да предлагат смартфони със сгъваеми дисплеи, които заради иновативността на технологията са в премиум сегмента и далеч от масовия пазар. Samsung вече продава своя Galaxy Fold след забавяне от няколко месеца за отстраняване на конструктивни проблеми в дисплея, а тази седмица и Motorola представи новата версия на легендата Razr. Други компании също демонстрираха подобни модели.

Източник: BBC

Оферти на деня

  • Ненормална работа. За тези пари ще си купя нещо от рода на Ноут 10+ и супер компютър. То идеята е да им финансираш развойната дейност, ама аз не съм навит.
    tzincbg
  • Ненормална работа. За тези пари ще си купя нещо от рода на Ноут 10+ и супер компютър.
    Spikul