Продажбите на Nokia Lumia 800 вървят повече от добре

Продажбите на Nokia Lumia 800 вървят повече от добре
Наскоро писахме за прогнози на анализатори от Pacific Crest, че до края на годината телефоните на Nokia с Windows Phone ще се продават по-малко от очакваното и едва ще достигнат 250 000 броя. Според информация от Nokia данните им са некоректни и в действителност търсенето на Lumia 800 е доста високо. В подкрепа на това има и факти. Оказва се, че смартфонът е вторият по популярност в английския сайт на Vodafone и е изпреварен само от черната версия на iPhone 4S - това обаче не означава, че е на второ място по продажби. На трето място отново е Lumia 800, но в синьо.

В другите страни, в които се продава телефонът, ситуацията е подобна. Според холандския магазин на оператора KPN, Lumia 800 е вторият най-продаван телефон (отново след iPhone 4S), а други местни магазини вече са разпродали устройството. Последното обаче може да е индикатор и за малки първоначални наличности. Nokia Lumia 800 е и най-продаваният телефон във френското подразделение на Phone House (част от CarphoneWarehouse), а освен това се радва на голямо търсене и в магазините на Orange в Англия, но там се предлага в комплект с Xbox 360.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_800_sales_going_way_better_than_previously_reported-news-3421.php

Ново
Според SlashGear, подредбата в сайта на Vodafone не съответства на действителните продажби. В специалната класация за най-продавани телефони Nokia Lumia 800 не присъства.

http://www.slashgear.com/unlocked-lumia-800-arriving-early-nokia-outselling-android-on-vodafone-24197856/