Продажбите на серията Galaxy S21 в Корея надминаха 1 милион броя

Продажбите на серията Galaxy S21 в Корея надминаха 1 милион броя

Тази година Samsung пусна флагманската серия Galaxy S по-рано от обикновено и стратегията на компанията може би се отплаща. Информация от Южна Корея разкрива, че продажбите на моделите Galaxy S21 в родината на компанията са надминали 1 милион броя.

Според Samsung тази граница е достигната за 57 дни след старта на продажбите, което е с около месец по-рано спрямо от Galaxy S20. В същото време не може да достигне постижението на серията Galaxy S10, от която 1 милион броя са се продали за 47 дни.

Тази година Samsung реши да представи серията с около месец по-рано спрямо традиционното време в средата на февруари, а освен това намали цената на моделите. В Южна Корея Galaxy S21 се появи за 999 900 вона, което е по-малко от базовото издание на Galaxy S20 (1.24 милиона вона).

Според компанията на базовия модел се дължат 52% от общите продажби на серията, а след това са Galaxy S21 Ultra с 27% и Galaxy S21+ с 21%. Около 20% от общите продажби в Корея са били на отключени устройства, а 60% от тях са били закупени онлайн.

Източник: The Korea Herald

Вземи Samsung Galaxy S21 5G, 256GB + 8GB RAM  от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

  • Интересно - как цената на S21 е по-ниска от на S20, а в операторите е по-скъп?
    vagabonti
  • Бре,бре,голяма работа.
    barb