Casio показа първия часовник G-Shock с Wear OS

Casio показа първия часовник G-Shock с Wear OS

Докато чакаме Apple да представи Apple Watch за по-екстремна употреба, за което се появиха слухове през последните дни, Casio реши да анонсира своя първи умен часовник с платформата Wear OS в серията G-Shock. Моделът се казва GSW-H1000, част е от здравата серия G-Squad Pro и ще се продава от средата на май за 699 долара или 599 паунда в черно, синьо и червено.

Часовникът осигурява водоустойчивост на дълбочина до 200 метра, има гръб от титаниева сплав и предлага разнообразни функции за употреба по време на спорт - бягане, тренировки на закрито, колоездене, плуване, сърф и дори сноуборд. Вграденото приложение на Casio поддържа 15 активности и 24 опции за тренировки на закрито.

Устройството има сензор за отчитане на пулса, а освен това предлага компас, сензор за надморска височина/атмосферно налягане, акселерометър, жироскоп, GPS, микрофон и т.н. Добавен е и 1.2" дисплей, който включва цветен (360×360 пиксела) и монохромен слой. Това позволява на GSW-H1000 да осигури 1.5 дни работа в цветен режим и до месец в монохромен, при който се показва часът и се ползват сензорите.

Източник: Casio