Производствените разходи за iPhone Xs Max са с 20 долара по-високи от тези на iPhone X

От IHS Markit са разглобили новия iPhone XS Max и са направили пълен анализ на вложените в устройството материали. За теста е бил използван модел с 64 GB памет за приложения, който е и базовият вариант. Проверката на IHS Markit е показала, че общата стойност на използваните компоненти е 390 долара, което е с 20 долара повече от тези на миналогодишния iPhone X. В същото време самият телефон се продава на цена от 1099 долара, което е със 100 долара над стартовата цена на iPhone X.

Увеличението според IHS Markit идва най-вече от увеличения обем оперативна памет на телефона, както и от новия процесор A12 , който е произведен по 7 nm процес. В разбивката най-голям дял заема OLED дисплеят, който струва 120 долара и като разход е сходен с този на iPhone X. В същото време от IHS Markit отбелязват, че от Apple са успели да постигнат по-добри цени на екраните, защото диагоналът им и честотата на опресняване са увеличени сериозно, а в същото време това не е оказало влияние на крайната цена на панела.

Напълно очаквано има промяна при използвания модем в iPhone Xs и iPhone Xs Max и той вече се доставя единствено от Intel. Второто най-сериозно перо в разходите е корпусът, който излиза на Apple 71.50 долара, а процесорът и радиомодулът общо струват 47 долара. Използваните памети са на стойност 40.75 долара, а камерите излизат 37.60 долара.

Източник: IHS Markit