Project Treble ще осигури по-бърз преход към Android 9 Pie

Google публикуваха интересна информация в своя блог за Android, в който дискутират ефектите от въведения с Android 8.0 Oreo Project Treble. Според прогнозите на компанията благодарение именно на новата структура на операционната система до края на годината броят на устройствата, които ще са получили обновление до Android 9 Pie ще е значително по-голям от този на смартфоните с ъпдейт до Oreo преди 12 месеца.

Реално именно Android 9 Pie е първата възможност за тестване на ползите от Project Treble в реални условия. При постигането на добър ефект потребителите с устройства с Android ще могат да разчитат на значително по-бързи актуализации в бъдеще, но все още не е изключено това да си остане само едно добро намерение.

През януари 2018 година Android 8 Oreo имаше дял от 0.7% сред устройствата с достъп до Play Store, така че летвата не е поставена твърде високо. Припомняме, че основната идея на Project Treble е да раздели драйверите за хардуера от операционната система, като по този начин нейното обновяване изисква значително по-малко усилия от страна на производителите на телефони и таблети.

Източник: Google