Промяна в безплатните игри в PlayStation Plus за юли

Преди дни Sony обяви, че безплатните игри за потребителите на PlayStation Plus за юли ще бъдат Pro Evolution Soccer 2019 и Horizon Turbo Chase, но междувременно компанията разкри, че се налага да замени едната от игрите с друга. След рокадата на мястото на PES 2019 ще се предлага Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition - това е пакет, който включва още чудесната игра Heavy Rain, саундтрак, аватари, две динамични PS4 теми и дитална книга с илюстрации.

Действието в Detroit: Become Human се развива в Детройт през 2038, когато светът е променен от изобретяването на андроиди, които се ползват навсякъде в ежедневието. Ситуацията се променя, когато полезните машини започват да чувстват и вече са готови да излязат от ролята си на роби на хората. Историята е увлекателна, а играчите ще влязат в ролята на три от основните персонажи, като им помогнат да вземат съдбоносни решения.

Втората безплатна игра остава е Horizon Chase Turbo - аркадна рейсинг забава от бразилския разработчик Aquiris Game Studio. Първоначално приложението беше пуснато под името Horizon Chase - World Tour за мобилни устройства през 2015 година, а през миналата я направи достъпна за Nintendo Switch, PS4, Windows и Xbox One.

Играта ще зарадва всички, които изпитват носталгия по 90-те и аркадните рейсинг игри от тази ера. Вдъхновена от заглавия като Out Run, Top Gear и Rush Horizon Chase Turbo улавя есенцията на 16-битовата ера и я пренася в новата ера с освежена графика, надъхващ саундтрак и класически мултиплеър на разделен екран. Приложението може да се играе самостоятелно или с приятели.

Detroit: Become Human Digital Deluxe Edition и Horizon Chase Turbo ще могат да се изтеглят безплатно от 2 юли до 5 август.

Източник: PlayStation Blog