Проверки за качеството забавят производството на iPhone 5

Проверки за качеството забавят производството на iPhone 5
След многото оплаквания от потребители, получили новия си iPhone 5 с различни драскотини по корпуса, Apple, изглежда, започва да взема мерки, с които да подобри положението. Според анонимен източник на Bloomberg проблемите се дължат на решението на компанията да използва вид алуминий, който позволява създаването на по-тънки и леки устройства. Той обаче се оказва податлив на нараняване при сглобяването на устройствата, което към края на септември е накарало мениджъри от Apple да поискат от Foxconn да затегне качествения контрол.

Новите мерки обаче ще намалят капацитета на китайските заводи, което на свой ред ще доведе и до недостиг от смартфона. Това накара някои анализатори да намалят прогнозите си за продажбите до края на годината, а негативната реакция около надраскването на корпуса и новото приложение за карти в iOS 6 изтри над 60 милиарда долара от пазарната капитализация на Apple от представянето на смартфона на 12 септември досега.

http://www.bloomberg.com/news/2012-10-10/apple-choice-of-iphone-aluminum-said-to-slow-down-output.html

 • Днес гледах в единия от Apple store-овете в Лас Вегас iphone 5 и някой му беше правил scratch тест - целия му заден панел беше надран :) Въпреки това телефонът изглежда невероятно добре и прави стария iphone да изглежда ретро :) А тези дни са пуснали в сторовете и ipod touch, който избива рибата - супер тънък (6мм) и ужасно лек (88 грама). Продавачите казаха, че се продавали като топъл хляб.
  strk
 • Интересно е като дойде ай 6 кво ли ще бъде дали пак ще има такива големи опашки да чакат като знаят че може нищо да не получат.:PТо за повечето им фенове това едва ли би ги спряло ама (whistle)
  fox_vt
 • Ха-ха, алуминиевата сплав отдолу е по-твърда от окисното покритие, затова се драска лесно. Трябва да е обратното. Абе искахте шарени телефони, ето Ви. :P
  A4i
 • Тъпите потребители нищо не разбират - такова произведение на изкуството трябва да се държи само в кутията или с копринени ръкавици, а не да се слага по джобовете :D С други думи, ще затегнат качеството, за да могат да изкарват телефона от заводите без драскотини, та после потребителите да могат да си го драскат сами :D
  KOBRETI
 • бавно но сигурно Apple вървят на долу
  benx1111