Qeexo иска да подобри мултитъч жестовете

Qeexo иска да подобри мултитъч жестовете

Американската компания Qeexo има идея как да подобри познатите мултитъч жестове, които се ползват за взаимодействие със сензорни интерфейси, и да разшири значително техните възможности. За това обещава да помогне софтуерният пакет TouchTools, който разчита на мултитъч взаимодействието и предлага колекция от виртуални инструменти като писалка, гума за изтриване, измервателна линия, лупа и дори мишка.

Инструментите приличат на истински и могат да се ползват със съществуващите мултитъч контролери, така че производителите на хардуер като смартфони, таблети, лаптопи и дори интерактивни дъски биха могли да ги включат към актуалните си продукти. Технологията на Qeexo залага и на машинно обучение, за да отчете позицията на ръцете и предположи кои инструменти ще са най-подходящи за конкретната задача.

Името на компанията не звучи познато, но нейните продукти вече намират широко приложение. Така например разработката FingerSense, която не изисква допълнителен хардуер, се прилага в много от телефоните на Huawei (включително в P9 и Honor V8), но под името Knuckle Sense, като позволява правенето на екранни изображения или бързото стартиране на приложения чрез докосване на екрана с кокалчетата на пръстите.

Източник: Engadget