Официален старт на продажбите на Huawei P30 lite в България

Официален старт на продажбите на Huawei P30 lite в България

Наскоро писахме, че Telenor започва продажбите на Huawei P30 lite, и предположихме, че устройството скоро ще се предлага и от други търговци. Това вече е факт и P30 lite може да се намери и в предложенията на A1 и Vivacom, както и в свободна продажба в Технополис, Техномаркет, Zora и партньорите на дистрибутора Polycom на препоръчителна крайна цена от 729 лв. Смартфонът се предлага в три цвята – синьо (Peacock Blue), черно (Midnight Black) и бяло (Pearl White).

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Huawei P30 Lite е с 6.15" LCD дисплей с резолюция 2312x1080 пиксела и притежава тройна камера с 48MP основен сензор (f/1.8), 8MP сензор с ултра широкоъгълна оптика (f/2.4) и 2MP камера (f/2.4) за боке ефекти. Предната камера е с 24MP сензор (f/2.0). Смартфонът предлага още осемядрен процесор Kirin 710, 4GB RAM, 128GB разширяема памет, Android 9.0, двусимови възможности и батерия с капацитет 3340 mAh.

Камерата определено е отличителната черта на телефона, защото нейният 1/2" 48МР основен сензор е с Quad Bayer филтър и по подразбиране снима в 12МР режим, като комбинира 4 съседни пиксела в един. Това помага за получаването на по-детайлни снимки, а освен това позволява снимането в HDR в реално време – в този случай пикселите се разделят на две и правят кадър с различна експозиция. Може да се снима и в пълната 48МР резолюция за получаването на детайли кадри.

Камерата включва и познатия нощен режим за снимане от ръка с експозиция до 6 секунди, който познаваме и от другите телефони на Huawei. При него се ползва технология за изкуствен интелект за комбиниране на множество кадри в един, като се подбират само частите от отделните снимки, които са на фокус. Това определено е добра новина за всички, които обичат да снимат на тъмно и искат да получат впечатляващи кадри за споделяне в социалните мрежи.

  • Конкурент на Samsung A50, но с тази камера и близка цена до А50, определено го бие, заслужава си...
    Electronium