Qualcomm иска да издейства и забрана за продажбите на iPhone XS и XR в Китай

Преди дни Qualcomm успя да спечели важна победа в съдебните битки с Apple, след като китайски съд реши, че компанията от Купертино нарушава няколко нейни патента, и издаде предварителна забрана за вноса на седем моделa iPhone между 6S и X. Apple обаче заяви, че нарушенията се отнасят само за iOS 11 или по-стари версии и са отстранени в iOS 12 и поради това няма намерение да спира продажбите на телефоните си в страната.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Според Financial Times в решението на китайския съд не се споменава версията на iOS, а Qualcomm твърди, че iOS 12 също нарушава въпросните патенти, и е подкрепила това с видео на iPhone 8, който е бил закупен от магазин на Apple в Пекин. Междувременно Qualcomm се опитва да накара китайските власти да издадат забрана и за продажбите в страната на iPhone XS, XS Max и XR като твърди, че и те нарушават същите патенти.

Qualcomm се опитва да осъди Apple в Китай за над 20 патента, а през следващата седмица се очаква решение на германски съд за други 5 патента, включително за търсенето през функцията Spotlight и опции за управление на енергията. Всичко това е част от усилията на Qualcomm да притисне Apple и да накара компанията да седне на масата за преговори. Създателите на чиповете Snapdragon имат и свои проблеми и в много държави вече са разследвани заради своите антиконкурентни практики, а на много места получиха глоби с рекордни размери.

Източник: FT

Финтех революцията е вече факт. Разбери как да сложиш целия си портфейл в смартфона.