Работата на камерата в iPhone 5 е нормална според Apple

Работата на камерата в iPhone 5 е нормална според Apple
Наскоро някои от първите притежатели на iPhone 5 започнаха да се оплакват от необичайни виолетови или розови петна, които се появяваха в снимките, когато извън кадър има силен източник на светлина. Според Apple няма нищо необичайно. Това става ясно от нов документ в сайта за поддръжка на компанията, който би трябвало да успокои всички, които се съмняват, че телефонът им не работи както трябва. Компанията пише, че това е ефект, който не се наблюдава само в нейните продукти, и съветва потребителите да внимават за източниците на светлина и ако се наложи, да променят леко позицията на телефона.

http://support.apple.com/kb/TS4436

Аксесоари за:
 • Българската фраза е "не е дефект, а е ефект" :)
  KOBRETI
 • а "бъг" да не би да е българска дума? Това което написах идва от рунета - "Это не баг, а фича!" Както и да е.. :) На български няма да звучи по същия начин :P ^ KOBRETI - :D
  fintaraBG
 • След като [B]Ай[/B]ше разбра за популярността на [B]Ай[/B]фон, [B]Ай[/B]пад, [B]Ай[/B]под и [B]Ай[/B]мак, отпи от чашата с [B]ай[/B]ран, бодна си от салатата [B]ай[/B]сберг, каза "[B]Ай[/B] сиктир, бе, [B]ай[/B]ляк" и се почувства много горда... :D
  KOBRETI
 • (blush):D:D:D:D хаххаа да бе вярно хаха еми :D:D:D:D тъй де по хубаво снима от айфон 5 ми беше идеята.
  fox_vt
 • [Quote]Вие не разбирате, това не е бъг, а фича![/Quote] Какво е фича? Да не би да имаш предвид "feature"? Думата си има български превод - екстра.
  Parmenion
 • Известно време се забавлявах с 4S. Знам какво може камерата му. Та предлагам: ДА ги изземат и да им ПОДОБРЯТ камерите като на 5цата:D
  geleto_
 • Дано Apple феновете имат чувство за хумор;) "Ако вашия нов IPhone5 не се лющи, няма проблеми с WiFi, няма виолетово сияние на снимките и с картите му всичо е ОК значи е гадно китайско менте! ;) "
  firehorse
 • [Quote] няма да казвам модел[/Quote] Е айде де всеки ще го види от профила ти :D
  AVKansazov
 • Във връзка с това днес от нямане кво да правя нацъках доста снимки срещу отстрани отдолу отгоре на ебем страна и т н към слънцето и всички бяха перфектни.Телефона е самсунг сегашна цена 450 лв няма да казвам модел та среден клас телефон.И ако това е вярно са му сложили доста по добър сензор от на ай бля бля 5 дето сега струва 5 пъти повече.А за това че вече година и 8 месеца няма и драскотина ще го пренебрегна изобщо :D Ах да сензора е 5 мп на ай фоня нз колко е.
  fox_vt
 • Проверих, дали наистина всикчи телефони са така. Това е снимка на залязващото слънце със Галакси С3. Слънцето е директно в кадър.. https://www.dropbox.com/s/4r93qg1s4awohxi/sun_in_the_office.jpg
  vlado_h
 • Ето колко точно един потребител е определил цената на новия ай-5... :D:D:D:D(cyber) п.с. Вижте, какво прави със страниците айпада ми откакто ъпдейт ах на iOS 6. (снимки 2 и 3)
  Ванката
 • Най- интересното е че от Епъл какви простотии говорят ама и им вярват ей тъп народ тъпи хора.
  edis_feyziev
 • Хайде стига с тези глупости на калпав х*й космите му виновни! Хората снимки са направили с айфон 5 и 4 по един и същи начин с един и същ обект на снимане! Извадете си главите от пясъка, където сте ги заровили най накрая и си признайте, че тоя айфон има повече минуси отколкото плюсове.
  Ванката
 • Не снимат правилно. Питайте някой фотограф , дали и как се снима срещу слънцето. Необходимо е едно аксесоарче или да правите сянка с ръка на обектива.
  A4i
 • Нормално друг път. Не и с такова количество маджента! Като е "нормално", защо чак сега се забеляза, след като от 3-ката насам ползват SONY чип? Време е да си признаят за глупостите дето са ги сътворили при сглобяването. Дай да пренаредим лещите, щото да е по-тънък. Тъпа суета. Някой да се е оплаквал от дебелината на 4-ката?! Абсолютна индикация на липса на нови идеи.
  aPhone
 • Принципно, аз не съм най - големия фен на Епъл (whistle) , но мога да кажа две неща в тяхна защита. Първото е, че перфектни телефони няма. Всичко вече излиза с проблеми. One S се люспи по същия начин, 1Х пък имаше един куп проблеми, С3 му се пукаше лайсничката и т.н... За айфончето се шуми повечко, понеже доста от ползвателите му са с промити мозъци и си мислят, че са си купили божествения телефон, който не може да има какъвто и да е проблем. Да, ама не. Тъй че в това отношение, Епъл нито са по - добре, нито по - зле от останалите големи. Второто е, че поне коментират проблемите си. Да, 90% коментарът им е малоумен ("не го дръжте така" или "всички телефони на света са с този проблем" bla bla bla...) и няма нищо общо с реалността (само при картите постъпиха достойно), но поне обръщат внимание на евентуалните дефекти. Практиката на другите големи, в 90% от случаите е мълчание. Вярно, така не изпадат в ситуация, в която излизат с някое идиотско изявление, но игнорирането не е по - добър вариант. Това е за проблемите по устройствата, иначе продължавам да не харесвам iOS :P .
  E34v8
 • "не го държите както трябва" "драска се свиквайте" "не снимате както трябва затова е така" Предлагам да патентоват "iвитрина" - след като купиш телефона срещу още 100-200 долара(няма да ти я дадат без пари я) взимаш задължително тази витрина слагаш апарата вътре и всяко вадене нарушава гаранцията.Гледаш, радваш му се и не бараш. Няма пипане няма проблем. Няма ползване няма проблем. ;)
  AVKansazov
 • същата работа като с обхвата на четворката и този ще трябва да го държат "по така" :D понеже не го хващат както трябва когато снимат :P маи ще Фанат дедовия накрая (whistle)
  mirror
 • Интересно ми е какво ще кажат защитниците на Епъл сега. Може би - "абе кой ти ползва камерата на телефона, вземи си фотоапарат щом снимаш" ...
  fintaraBG
 • Това става на абсолютно всички евтини cmos сензори - гледал съм ревюта на много евтини дигитални апарати и на всички от тях се наблюдава това лилавеене когато има слънчева светлина. Дори на видео клиповете се забелязва. Ето например какво изкарва като качество евтиният Benq C850 --> http://www.youtube.com/watch?v=gzP68fPTPQk Ужасно е - аз ако бях дал толкова пари за телефон и получа това като "ефект" ще започна да гледам настрани за алтернативи за горе-долу същите пари, защото това не би ме задоволило като качество.
  ShinG0