Работници в завод на Foxconn стачкуват

Работници в завод на Foxconn стачкуват
Според информация на базираната в Ню Йорк агенция China Labor Watch 3000 от служителите на Foxconn в завода на компанията в Женгшу са обявили стачка. Тя на практика е спряла производството на iPhone 5 на много от производствените линии в предприятието, а причината за действията на работниците са недоволство от затегнатите мерки за контрол в комбинация със задължителни нощни смени, въведени в почивните дни. От China Labor Watch съобщават, че между работниците и инспекторите по качеството е имало сбиване, вследствие на което на една от залите в завода са били нанесени щети, имало е ранени и някои дори са настанени в болница. Междувременно от компанията отрекоха, че в завода се е случило нещо подобно.

http://www.reuters.com/article/2012/10/06/us-apple-foxconn-idUSBRE8941JF20121006

Аксесоари за:
  • Е значи тогава са на 100% прави да протестират (Нищо изненадващо) - явно се бракуват масово телефони, на които им няма нищо.:X
    mkpetrov
  • Протестите във Foxconn са нещо обичайно. Въведени са изисквания от Епъл във връзка с телефоните които излизат надраскани, нови от кутиите. Изискването е за визуални дефекти по малки от 0.02 мм (2 стотни), което всъщност е размер който трудно може да се види с просто око.
    Parmenion