Ранна версия на iOS 14 е изтекла в интернет преди месеци

Блогъри, хакери и изследователи на сигурността са имали достъп до ранна версия на iOS 14 поне от февруари тази година, разкрива информация на Motherboard. Според източниците на изданието софтуерът е дошъл от предназначен за разработчици iPhone 11, който е бил закупен в Китай срещу хиляди долари.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

Устройството е съдържало вариант на iOS 14 от декември миналата година, който след това е бил извлечен и споделен с различни хора от jailbreaking общността. Изтеклата през последните месеци информация за очакваните новости в платформата също идва от въпросната ранна версия на софтуера.

Apple би трябвало да представи iOS 14 чак в края на юни по време на конференцията WWDC, така че е безпрецедентно софтуера да се появи в интернет месеци преди премиерата му. Не е изключено обаче някои от функциите, за които се появи информация през последните седмици, да не намерят място във финалното издание, което по традиция се очаква през есента.

От месеци детайли за новостите в iOS 14 се появяват в сайтове като 9to5mac, но в същото време хора, които търгуват с краден или изтекъл код и хардуер на Apple, са разпространили ранната версия на платформата към лица за откриването на нови начини за атакуване на сигурността на операционната система. Разбира се, за няколко месеца могат да се променят много неща, но ранния достъп до кода пак може да разкрие много информация за бъдещото издание на iOS.

Източник: Vice