Три компании ще произвеждат камерите на iPhone 12

Три компании ще произвеждат камерите на iPhone 12

Според слуховете тази година всички нови смартфони от Apple ще са с OLED екрани. Те ще са в няколко размера, един с 5.4 инча, два с 6.1 инча и още един с 6.7 инча. Последният от тях както и един от 6.1-инчовите модели ще са с висококачествени панели и ще включват тройни основни камери.

Препоръчани оферти

Другите два телефона ще са с по-ниска цена и двойни камери. Сега благодарение на информация от Digitimes научаваме, че LG ще произвежда камера модулите за двата премиум модела. Очаква се през настоящата година за тях да бъдат доставени между 35 и 40 милиона модули.

За останалите два смартфона заявките се поемат от Sharp и O-film, като доставките за тях се очаква да са между 50 и 55 милиона. Около 60% до 70% от тях ще бъдат към Sharp, а останалите 30% до 40% ще са за O-film. Очаква се производството на модулите за камерите да започне през юли.

Според слуховете в предната камера ще бъде използвана нова система, наречена TrueDepth, а това ще спомогне за намаляване размерите на прореза. Моделите с тройна камера ще разполагат с 3D система. Тя ще включва лазер за изчисляване на дълбочинната информация за обекти, а по този начин ще бъдат интегрирани ефекти за добавена реалност.

Възможно е да става дума за LiDAR скенера, който беше интегриран в новия iPad Pro. Според анализатора Минг-Чи Куо производството на моделите с 6.1- и 5.4-инчови екрани ще започне през септември, а това на 6.7-инчовия е отложено за октомври. Отлагането е наложено от по-сложния му дизайн.

Очакванията са, че през 2020 доставките на смартфони от компанията ще достигнат 70 милиона броя. Около 50% от тях ще са на устройствата с 6.1-инчови екрани. Между 30% и 35% ще са на 5.4-инчовото устройство, а от 15% до 20% ще бъдат за модела с 6.7-инчов дисплей.

Източник: Digitimes (изисква регистрация)