Ръстът на Android изпреварва този на iPhone

Ръстът на Android изпреварва този на iPhone
Компанията Flurry Analytics е синтезирала данни, получени от 1600 активно разработвани приложения и 60 милиона потребители на 4 платформи - Apple (iPhone и iPod Touch), Google Android, Blackberry и JavaME, и резултатите са интересни. През последните 6 месеца броят на приложенията в App Store е нараснал повече от два пъти - от 25 000 през януари до над 65 000 през юли. Компанията очаква към края на годината предложенията в услугата да надхвърлят 100 000 броя. В същото време докато новите проекти за платформата на Apple нарастват с 30% месечно, тези за Android са се увеличичлиувеличили с 50%, което е признак, че новата мобилна ОС набира скорост и стопява преднината на Apple. Като цяло процентъта на новите приложения за Android, отнесен към този за iPhone, е нараснал повече от два пъти за последните два месеца.
http://blog.flurry.com/bid/24465/Smartphone-Industry-Pulse-July-2009

 • Какво лошо има в гласовата поща? Ако имаше Visual Voicemail в България, на драго сърце бих го използвал.
  deezel
 • Побързай, докато не му е паднала цената. :D
  A4i
 • Да разкарвам ли Айфона си;) и да си взимам Херо:):P
  W800
 • все пак хората отвъд океана доскоро бяха, че и продължават, да са достатъчно зле в мобилно отношение в сравнение с останалата част от света, така че не е изнанадващо, че приемат iphone като манна небесна. та те още използват гласова поща! общо взето затова и успеха на iphone в щатите няма как да се повтори по същия начин никъде другаде.
  chilko
 • Водицата трябва да е за теб .. аз пиша смайлчета а теб те хваща нервата .. сравнението не беше буквално а от рода на "чакам те от 100 години" и тн .. този вид изрази се използват най-често с цел ирония. Коментирах начина по който е изфабрикувана новината .. Андроид е нещо полезно .. увеличава конкуренцията и личното ми мнение е, че ще замести WM в следващите 2-3 години .. макар и този пазар да ми е по-безинтересен от всякога. Няма как просто една ОС да е максимално оптимизирана като работи на 100 различни хардуерни ревизии. Именно затова и нямам някакви огромни очаквания за Андроид. Освен ако не впрегнят няколко стотици хиляди хора да тестват и оптимизират ОС за хардуера. Всеобщата грешка на повечето потребители е това, че купуват хардуер .. напоследък с Андроид вече стана и обратното .. трябва да се търси цялостния продукт. Хората отвъд океана го осъзнаха вече. Тук все още голяма част от "профи"-тата се правят на слепи, но това е изцяло в техен ущърб.
  Nistel
 • Много неподготвен се изказваш..- хвани и прегледай какво се случва с маркета на Гугъл, пийни една водица и успокой нервата..Приложенията вече са сигурно над 3000-4000, a Андроид постепенно почва да "издухва" всичко живо от пътя си..(ползвам Magic и давам мнение от първа ръка). Не мога да разбера как може да си толкова негативно настроен към най-хубавото нещо случило се в мобилната индустрия за последните 4 или 5 години.. Поне да ги беше проучил нещата малко..
  asenna5
 • Що не си ги слагат в магазинчето ( http://www.android.com/market/ ). Обаче пак малко се събират и с тези от http://www.cyrket.com . В раздела за игрите има само ринг тонове.
  A4i
 • Много повече са.
  deezel
 • http://www.cyrket.com
  chilko
 • Аз преброих 40 парчета на www.android.com . :S
  A4i
 • Не е така, има доста.
  deezel
 • Уау с процентен ръст изпреварват - от 5 приложения станали 10 :D
  Nistel