Razer Edge ще допадне и на най-взискателните геймъри

Razer Edge ще допадне и на най-взискателните геймъри
Project Fiona на Razer беше представен за първи път точно преди една година по време на CES 2012, а на тазгодишното изложение компанията вече показва на щанда си и финалната версия на устройството под името Edge. Макар и много от таблетите на пазара да биват набедени за насочени към геймърите или пък че ще бъдат привлекателни за тях, Project Fiona напълно оправдава подобно описание. Устройството вече представлява самостоятелен 10,1" таблет с Windows 8 с три отделни приставки - клавиатура, док станция и контролер за игри. И ако си падате по компютърните игри, със сигурност няма начин да останете безразлични към Razer Edge.

От Razer подготвят две версии. Едната ще работи с процесор Intel Core i5, плюс 4GB RAM и 64GB или 128GB SSD памет. Edge Pro ще е с процесор Intel Core i7, ще разполага с 8GB RAM и 128GB или 256GB памет за файлове. От компанията обещават, че таблетът ще може да възпроизвежда някои от най-актуалните игри (например Dishonored) при честота до 59 fps. Както можем да се досетим и от параметрите, The Edge не е точно най-тънкият и лек таблет. На практика той е двойно по-дебел от iPad и е с около милиметър по-дебел от Surface на Microsoft. Стандартната батерия на The Edge издържа от 2 до 4 часа с едно зареждане, а тази с увеличен капацитет - до 8. И в двата случая графичната карта е NVIDIA GeForce GT 640M LE. Цените започват от 999 долара и стигат до 1499, като в тях не влизат периферните устройства.

  • GeForce GT 640M LE
    chilko
  • Процесорите са i5 и i7 - дотук добре. Ами видеото? На 100% съм сигурен, че ще е вграденото в процесора, което в никакъв случай не е за игра на над най-ниските настройки на сериозно-натоварващи игри. Ако беше на цена от около 500$ щеше да бъде нормална оферта, но 1000$ - 1500$ си е прекалено. Трябва да си заслепено фенче, което се чуди къде да похарчи тези пари.
    dimovqq