Nokia очаква по-добри резултати от предварителните прогнози

Nokia очаква по-добри резултати от предварителните прогнози
Преди обявяването на финансовите резултати за последното тримесечие на миналата година в края на месеца, Nokia сподели предварителна информация за представянето си, от която става ясно, че то е по-добро от прогнозираното. Като цяло подобрението е в дейността на подразделението за устройства и услуги, което може да се похвали с положителен финансов резултат през периода. Компанията споделя, че през последните 3 месеца на 2012 продадените телефони Lumia са 4,4 милиона броя, което е повече от очакваното, а освен това и оперативните разходи са се оказали по-малки от прогнозните.

Продажбите са с 1 милион броя повече от същия период на миналата година и с 1,5 милиона повече спрямо предходното тримесечие. На практика това е тримесечието с най-много продадени от компанията телефони с Windows Phone от дебюта на серията през есента на 2011 г., а общият им брой досега е достигнал 14,3 милиона.

Освен телефони Lumia Nokia е продала и 9,3 милиона устройства от серията Asha и 2,2 милиона смартфони със Symbian. Компанията прогнозира, че за периода телефоните са генерирали 3,9 милиарда евро приходи, а общият брой доставени устройства е бил 86,3 милиона. Оперативния марж също се е подобрил и компанията очаква той да е между 0 и 2% вместо очакваните -6%.

 • [Quote]И не, новият ми лаптоп ще е с [u]Win7[/u] поне за сега, както са всички останали компютри у дома, а до кога ще е така, все още не съм решил[/Quote] Човека какво ти е написал ти какво му отговаряш! Виж си логиката - ще чака до 31-ви за да може да го надгради в последния момент... :| след като е казал че ще си остава на стария 7
  AVKansazov
 • До 31.01.2013 г. предполагам. Това е последният ден, когато може евтино (60 лв.) да се надвради до W8.
  РИМ
 • [Quote] Пък за супер успешните WP телефони в Китай...[/Quote] По принцип на много места конкретно към новата генарация WP смартове на Нокия, наистина има голям интерес, но от хора успели да се докопат до у-во има постоянно информация за това че магазините са зареждат с 10-20 броя от даден модел, които изчезват веднага и пак се чака доставка. :X През това време десетки хора биват връщани, други чакат със седмици, тотална излагация...(no) Явно липсата на пари, съмненията в успеха на WP и вече неналичния производствен капацитет за високия клас смартове на компанията, си оказват влияние. ;) Въобще, от Нокиа избраха най- гадния, трънлив и недостоен път за излизане от криза, която можеше да бъде избегната чрез правилно менажиране.(cyber)
  A.M.K.
 • [Quote]след всичките тея напъни да наложат WP за сметка на всичко отстанало и едвам да ги докарат над 4млн. определено не е нещо което може да радва който и да е...[/Quote] Особено след десетките новини, как телефоните се изкупували веднага, количествата не могат да задоволят търсенето... и какви ли не хвалби и PR напъни. За това на новини за успехи или неуспехи без цифри не вярвам. Така четохме, че айфона бил пълен провал в Китай, а после се оказа, че са продали 2 милиона за два дни. А пък за супер успешните WP телефони в Китай , цифри не видяхме, но се досещаме.
  board
 • Не си ме разбрал правилно, нямам нищо против Windows, но не и с осакатените му версии в смартфоните към днешна дата. След година ако предложат нещо по-добро от това което предлагат днес, няма проблеми. Поне за мен има огромна разлика от Win8 с WP8. И не, новият ми лаптоп ще е с Win7 поне за сега, както са всички останали компютри у дома, а до кога ще е така, все още не съм решил ;)
  Вито
 • Вито, и твоят нов лаптоп с андроид ли ще бъде или пак ще почукаш на вратата на Windows 8 ? Миграцията към Windows 8 и 9 на мобилните сегменти в близко бъдеще е неизбежна по простата причина, че над 90% от персоналните компютри работят с някакъв Windows и хората са свикнали с него!
  РИМ
 • Като чета в темата за Samsung Ativ S какви неща се пишат за новия WP 8, едва ли ще се хвърля на новите лумии. Ще си ползвам 808, който има абсолютно всичко което ми е необходимо. С парите които искат за 920 плюс още малко ще си купя един хубав лаптоп и с това мисля да приключа тази година. Евентуално догодина от Нокия ако предложат нещо по-добро от дървения WP в момента, ще сменя 808-ца, разбира се ако има еквивалент на камерата му.
  Вито
 • Е, и аз чакам да дам своята лепта за продажбите на Nokia с една бройка от новата Lumia, но те упорито не искат да ми я продадат и още не са я пуснали на пазара у нас :).
  agb
 • Така е като се осланят само на Microsoft, последните пък работят с повечето мобилни производители и много много не им дреме за Нокия...
  Вито