Разработчиците вече могат да принуждават потребителите да обновят приложенията си за Android

Разработчиците вече могат да принуждават потребителите да обновят приложенията си за Android

Преди около половин година, по време на Android Dev Summit, Google представи нов начин, по който разработчиците на приложения за Android могат да принуждават потребителите да инсталират обновления. Досега тази възможност беше достъпна само за избрани партньори на компанията, но по време на конференцията Google I/O стана ясно, че вече е налична за всички разработчици. Паралелно с това е финализирана опцията за динамични обновления, която дава възможност за модулна актуализация on demand, което намалява размера на първоначалния инсталационен файл.

В момента при наличие на обновление то може да се инсталира автоматично или ръчно през Play Store, като понякога получавате известия за наличието на актуализация. С новата функционалност, наречена Inline Updates, разработчиците ще могат да накарат потребителя да обнови приложението чрез блокирането му при отваряне и визуализиране на съобщение за обновление. Процесът се извършва на заден план, а след инсталацията то се рестартира. Отбелязва се, че този тип актуализации са предвидени при добавяне на нови функционалности или отстраняване на бъгове и критични уязвимости.

Източник: Tech Crunch

Оферти на деня

 • С кански мъки, разархивиране на стоков ром и флашванто на пакети от него в точна последователност, която беше грешно описана в xda developers и вярно в 4pda ru, върнах един Huawei Honor 5x към живот след руутване. Та, вече правилно руутнат, се оказа, че Super su ме изхвърля... Пробвах много версии назад и с 2.49 стана. Та
  По темата:
  Въпреки, че му зададох да НЕ се ъпдейтва, той най-нагло си се ъпдейтва и съответно вече не работи. Та се наложи да сваля моднат стар super su от 4pda,
  Сега си сваля ъпдейта, ама нъц, не успява да го инсталира и да ме прецака, пакетите са несъвместими.

  Т.е. Това е лоша новина - увеличава се риска особено при стари телефони или просто такива, с които поредният ъпдейт просто не работи нормално, да търсиш и инсталираш моднати версии, в които може да има модул за следене, троянци. Проверка на файла във virus total определено помага, но не е абсолютна гаранция, понякога минават месеци, докато една зараза стане масова и почне да се разпознава.
  tzincbg
 • Работата все повече отива към ползване на Нокиа с фенерче
  tweeg