realme 8 Pro ще включва 108MP сензор с редица подобрения

realme 8 Pro ще включва 108MP сензор с редица подобрения

За втора поредна година realme организира събитието Camera Innovation, на което компанията представя новостите в мобилната фотография, които ще въведе с новото си поколение телефони. Миналата година на събитието компанията показа първия си смартфон с 64-мегапикселовия сензор Samsung ISOCELL Bright GW1.

Тази година realme анонсира, че ще използва 108MP сензор ISOCELL HM2 в серията смартфони realme 8. Припомняме, че сензорът има технология за сливане на девет пиксела в един и постига до 3-кратен lossless зуум. Размерът на пикселите е 0.7 микрона и се използва технология за автофокус Super-PD. Записът на видео е до резолюция 4K при 120 кадъра в секунда.

От компанията са разработили няколко решения за оптимизация, които ще бъдат въведени с realme 8 Pro. При използване на 3-кратния зуум се запазват детайлите и цветовете. Това става чрез заснемане на снимки с размер 12MP и отбелязване на зоната със зуум.

Обработката на изображението е настроена за заснемане на осем последователни 12-мегапикселови снимки. Те след това се подобряват чрез алгоритъм за увеличаване на яснотата. Според компанията с този процес се постигат по-добри резултати спрямо тези при някои телефото модули.

Сензорът има и нов режим, Starry Mode, за таймлапс астрографични клипове. Тук добавката е под формата на собствен алгоритъм, при който се заснемат 30 кадъра за 480 секунди. Този процес се повтаря до постигането на желания резултат.

Друга новост е Tilt-shift таймлапс видео също със специален алгоритъм. Тук се постига симулиран ефект с част от изображение извън фокус. При този режим е възможно да бъдат избрани ъгъл, позиция и размер на боке ефекта директно от настройките на камерата. realme 8 Pro ще е първият телефон с такъв режим. Компанията въвежда още нови портретни филтри, включително Neon Portrait, Dynamic Bokeh Portrait и AI Color Portrait.

Вземи Realme 8 Pro, 128GB + 8GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

Препоръчани оферти