Вече можете да изтеглите безплатните игри в PlayStation Plus за март

Вече можете да изтеглите безплатните игри в PlayStation Plus за март

От днес можете да се сдобиете с безплатните игри за март, ако сте абонат на услугата PlayStation Plus. На разположение са 4 заглавия, които ще предложат по нещо за всеки почитател на електронните забавления - това са Final Fantasy VII Remake, Maquette, Remnant: From the Ashes и PS VR шутъра Farpoint.

Final Fantasy VII Remake няма нужда от представяне. Това е осъвременната версия на класическата RPG игра, която предлага епични битки, завладяваща история и незабравими герои. В нея ще се завърнете в град Мидгар като бившия елитен боец Cloud Strife, който ще предостави своите услуги на група от съпротивата, която се бори със застрашаващите планетата действия на корпорацията Shinra.

Историята на тази първа самостоятелна част на Final Fantasy VII Remake обхваща бягството на групата герои от Мидгар, но осигурява по-задълбочен поглед към събитията в града в сравнение с оригиналната игра. Sony посочва, че тази версия на играта в PlayStation Plus не подлежи на безплатен ъпгрейд на графиката за PS5.

Remnant: From the Ashes е шутър от трето лице, в който влизате в ролята на един от последните оцелели представители на човечеството, което се опитва да си върне света от чудовищни нашественици. Игровите светове се генерират динамично, а в тях можете да се впуснете самостоятелно или в компания с още двама.

Maquette е достъпна само за PlayStation 5, но все пак можете да я заявите във вашия профил дори и да ползвате PS4. Става дума за изключително ефектен пъзел, който е изграден на базата на рекурсивна симулация, вдъхновена от творенията на Ешер. Попадате в центъра на свят, който се подчинява на различни правила, а за разрешаването на загадките ще трябва да манипулирате всичко около вас.

За притежателите на PS VR е играта Farpoint, която ще ви пренесе във враждебен извънземен свят. Ще трябва да оцелеете в него самостоятелно или с приятел. Заглавието е оптимизирано за PlayStation VR Aim контролер, но може да се играе и с DualShock. Всички игри ще са достъпни за изтегляне до 5 април.

Не забравяйте, че в момента можете да заявите напълно безплатно дори и да не сте абонат на PlayStation Plus играта Ratchet & Clank. Тя е достъпна през тoзи месец като част от инициативата Play At Home.

Източник: PlayStation Blog