Realme Watch предлага 1.4-инчов екран и до 9 дни издръжливост с един заряд

Realme представи първия си умен часовник - Realme Watch, който разполага с цветен екран с диагонал 1.4 инча, резолюция 320 x 320 пиксела и покритие Corning Gorilla Glass 3. Дисплеят е с гъстота на пикселите от 323 пиксела на инч (ppi) и яркост до 380 нита (nits) с настройка на десет нива.

Realme Watch включва 12 различни циферблата, като активираният по подразбиране предлага информация за датата, часа, времето, изгорените калории, пулс и стъпки. Промяната на циферблатите става през приложението Realme Link, а с времето от компанията ще добавят нови избори. През програмата можете да проследите и всички данни, събрани от часовника.

Сред наличните функционалности са продължително измерване на пулса, като сензорът идва от Goodix. Освен това са налични опции за измерване на нивото на кислород в кръвта (SpO2) и 14 спортни режима. Достъпни са и възможности за управление на камерата и музикалния плейбек.

След време ще е възможно свързването и управлението на други устройства на компанията през часовника. Realme Watch предлага още умни известия, напомняния за движение, проследяване качеството на съня и сертификация IP68 за прахо- и водоустойчивост. Вградената батерия с капацитет 160 mAh може да предложи до седем дни автономност с активирано постоянно проследяване на пулса.

Издръжливостта се покачва до девет дни без тази опция. Realme Watch ще се предлага с два типа каишки – класическа и модна. Първата от тях ще е с черен цвят, а другата – с червен, син и зелен. Цената на модела в Индия ще е 3999 рупии (48 евро), а продажбите в страната започват на 5 юни. Моделът ще се продава с черна каишка, а отделно ще може да бъде закупена и цветна за 499 рупии (6 евро).

Източник: Realme