Motorola Moto G Pro е версия на Moto G Stylus за Европа

През февруари Motorola отбеляза доставянето на 100 милиона устройства от достъпната серия G с премиерата на два нови модела - Moto G Stylus и G Power. Вторият се появи тук под името Moto G8 Power, а сега е ред и на другия, който ще се продава като Moto G Pro.

Основните му характеристики остават непроменени - 6.4", 19:9 FHD+ дисплей, 16МР селфи камера в отвор в екрана (поддържа комбиниране на пикселите), чипсет Snapdragon 665, 4GB RAM, 128GB памет, стерео говорители, жак за слушалки, разширяема памет, Android 10 и сензор за отпечатъци.

Moto G Pro е снабден с допълнителен стилус, който помага за редактиране на снимки, водене на бележки, скициране и т.н. Той е пасивен и се поставя в корпуса на телефона. Моделът осигурява тройна камера с 48МР основен сензор, който създава 12МР снимки чрез комбиниране на пикселите и включва нощен режим за по-добро снимане на тъмно.

Добавени са още лазерен автофокус, 2МР макрокамера и 16МР ултраширокоъгълна камера, която се ползва за запис на видео и е подобна на тази в One Action – сензорът е завъртян и така можете да снимате хоризонтално видео, докато държите телефона вертикално. Moto G Stylus има батерия с капацитет 4000 mAh за два дни на работа.

Добавките в европейската версия включват двусимови възможности, NFC и зареждане при 15W вместо при 10W в Moto G Stylus. Телефонът е част и от серията Android One, което би трябвало да ускори софтуерните ъпдейти. Моделът вече е наличен за предварителни поръчки в германския сайт на Amazon на цена 330 евро, а като старт на продажбите е посочен 19 юни.

Източник: Motorola, Amazon