Red се кани да пусне смартфон с холографски дисплей

Red се кани да пусне смартфон с холографски дисплей

Напълно изненадващо компанията Red, която стои зад едни от най-популярните видеокамери за професионална употреба, обяви, че през първото тримесечие на следващата година ще пусне смартфон с Android, който представя като първата “холографска медийна машина”. Засега няма подробности за техническите характеристики, но вече знаем някои неща за устройството.

Телефонът се нарича Hydrogen One и е снабден с 5,7” дисплей, който разчита на нанотехнологии за показването не само на холографско съдържание Red Hydrogen 4-View (H4V), но ще може да работи с 2D и 3D съдържание, добавена, виртуална и смесена реалност. Джаджата ще може да конвертира стерео звук в 5.1 звук, който ще може да се чуе през слушалки. Добавена е и система за включване на допълнителни модули, която напомня на използваната в серията Moto Z с контакти върху задния панел.

Според Red ще бъдат налични разнообразни модули, включително за заснемането на видео и снимки с високо качество и на холографски изображения. Контактите върху задния панел ще позволят на устройството да се свърже и към камерите Red (Scarlet, Epic и Weapon) за употреба като монитор или за контрол на техния интерфейс. Компанията обещава и достъп до специален канал, който ще служи за откриването на 4-View холографско съдържание, приложения и игри.

За дизайна на телефона можем да съдим само от едно изображение, което показва устройство с характерния за Red агресивен дизайн, червени  акценти, набраздени страни и голяма кръгла зона за камерата. Всичко това вече може да се поръча на цена 1195 долара за версията с алуминиев корпус и 1595 долара за варианта, изработен от титаниева сплав.

Източник: Red (1), (2 pdf)

Ново

Още детайли от основателя на Red - устройството ще има вградена батерия, основна и селфи камера и разширяема памет. Според него използвания холографски дисплей е създаден по нова технология и няма аналог на пазара и за разлика от останалите разработки осигурява изображения с изненадващо качество.