Redmi K30 може да предложи 60MP камера и 120Hz дисплей

Redmi K30 може да предложи 60MP камера и 120Hz дисплей

През изминалите няколко седмици Xiaomi сподели редица детайли около предстоящото попълнение в серията Redmi K – K30. Сред тях са наличието на 5G свързаност и отвор в дисплея за двойна селфи камера. Благодарение на XDA Developers, които са задълбали в кода на MIUI 11, научаваме и други параметри за устройството, което най-вероятно е с кодовото име phoenix.

На първо място е изображението на модела с четец на отпечатъци, който е разположен отстрани на конструкцията. От него получаваме и потвърждение за евентуалното позициониране на селфи камерата, която ще е в горния десен ъгъл на дисплея. Друг модел с подобно разположение на четеца носи кодовото название picasso, но на този етап не става ясно дали и той ще е част от серията K30.

XDA са открили доказателства в кода на новия интерфейс, че phoenix ще предложи дисплей с честота на опресняване 120Hz. Към момента едва няколко модела поддържат подобна честота, а сред тях са Asus ROG Phone 2, Sharp Aquos и серията Razer Phone. Наличието на отделен четец на отпечатъци подсказва, че в K30 Xiaomi може да заложи на LCD, а не на OLED дисплей.

В кода има и доказателства, че phoenix ще използва сензора за камери Sony IMX686, който ще предложи максимална резолюция от 60MP или 64MP, като ще се поддържа технология за сливане на 4 пиксела в 1. Възможно е устройството да бъде представено официално през следващия месец, а междувременно със сигурност ще се появи още информация за него.

Източник: XDA Developers

Оферти на деня