Redmi K40 Pro+ изпъква със 108MP камера и Snapdragon 888

Redmi K40 Pro+ изпъква със 108MP камера и Snapdragon 888

Xiaomi представи в Китай новата си серия смартфони Redmi K40, която включва три модела, Redmi K40, K40 Pro и K40 Pro+. Устройствата споделят редица черти. Сред тях е AMOLED екранът, който е с диагонал 6.67 инча, резолюция Full HD+ и честота на опресняване до 120 херца.

Отчитаме още яркост до 1300 нита, честота на отчитане при допир 360 херца и защитно покритие Gorilla Glass 5. Панелът поддържа и технологиите HDR10+ и MEMC. Той получава оценка А+ от DisplayMate. Налична е 20-мегапикселова селфи камера поставена в малък отвор, централно в горната част на дисплея.

И трите модела са с батерия с капацитет 4520 mAh и технология за бързо зареждане при 33W. В софтуерно отношение откриваме Android 11 с MIUI 12. Сред останалите общи характеристики са още наличието на два високоговорителя и четец на отпечатъци, който е поставен отстрани на конструкцията. Налични са още USB Type-C порт, IR предавател, NFC, Wi-Fi 6 (Wi-Fi 6E при Pro и Pro+), както и поддръжка на технологията Dolby Atmos.

В основата на базовия вариант откриваме чипсет Snapdragon 870 в комбинация с 6/8/12GB LPDDR5 RAM и 128/256GB разширяема памет UFS 3.1. Главната камера се състои от 48-мегапикселов сензор Sony IMX582 с бленда f/1.79, 8MP с широкоъгълен обектив със зрително поле 119 градуса и 5MP телефото/макро леща.

Redmi K40 Pro от друга страна използва чипсет Snapdragon 888 с 6/8GB RAM и 128/256GB памет за файлове. Тук главният сензор в основната камера е 64-мегапикселов. При Redmi K40 Pro+ откриваме 108-мегапикселов главен сензор Samsung ISOCELL HM2 с бленда f/1.75. Памет конфигурацията е 12GB + 256GB.

Цените на Redmi K40 започват от 1999 юана (253 евро) за базовия вариант с памет конфигурация 6GB + 128GB, преминават през 2199 юана (279 евро) за 8GB, 2499 юана (317 евро) за 8GB +256GB и достигат до 2699 юана (342 евро) за 12GB + 256GB.

Redmi K40 Pro е с цени от 2799 юана (355 евро) за 6GB + 128GB, 2999 юана (380 евро) за 8GB RAM и 3299 юана (418 евро) за 8GB + 256GB. Топ предложението Redmi K40 Pro+ струва 3699 юана (469 евро).

Източници: Xiaomi (1), (2)

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • Оглеждам се и се замислям с какво да сменя моя телефон, когато се наложи някой ден. С удовлствие бих останал на същата серия. Страшно доволен съм. Само да разкарат тази дупка в дисплея и всичко ще е точно. Не виждам защо да мина от телефон без изрязан по какъвто ид а е начин дисплей към такъв с дупка. И то за предната камера. Аз задната я изпозлвам за 5-10 снимки в месеца, камо ли предната. :D Също така изобщо не усещам нужда от Pro+ Max Super Hyper Lightspeed Ultra S X L M модела. Уви, май скоро няма да се случи. Вече 4 години някъде ги гледаме тези глупости.
    muamamu1
  • На колко жични слушалки ми се е прецаквал кабела... ама всъщност говоря за друго, че се налага да си завързан за телефона. Примерно вкъщи често си пускам музика от телефона, зарязвам го някъде и си върша нещо, а не да се чудя къде да го сложа като съм по боксерки и тениска. Или отивам във фитнеса и докато правя някои упражнения оставям телефона отстрани. Или където и да е, не се налага да ми висят кабели от ушите. Но всеки си преценява... и аз едно време също много държах на жака, но после установих, че притежавайки слушали можещи да работят както с кабел, така и през блутут... ги ползвам само на блутут.
    board
  • Има нещо извънредно дървено в Моторола и Realme, но и аз не мога да си обясня какво е. Ще видим новия GT какво ще предложи, изгледа интересно.

    А защо не ползваш USB-то за изход на музика, имаш по-добра система ли? Аз минах изцяло на безжично решение за вкъщи, а и като купоните намаляха последната година вече не се връзвам и по разни колонки, та май ми е все едно за жака :D
    Има го това с дървеното предстаявне, като гледам ревюата на досегашнте им модели, но никога не е късно с някой от моделите да покажат подобрение. Пък Xiaomi все по-често си позволяват все повече компромиси и предлагат все по-малко модели, които са по-добри като завършен продукт.

    USB-то не позволява едновременно зареждане и слушане, пък и доста бързо ще си замине портът ако се използва и за такива цели в движение/джобове/чанти. Много сериозни машинки като за средния ценови клас.
    Колкото до слушалките, блутут решенията дават толкова по-голямо удобство и свобода, че никога не бих се върнал на кабелни.
    При мен е точно обратното. Хем зависимостта от зареждане ми е ограничаващо, хем винаги безжичните проявяват някой каприз. Примерно моите (В момента и аз ползвам блутут по технически причини) веднъж спряха да се чуват разговорите въпреки че музиката си се чуваше, а и разговорите като цяло са с лошо качество. Други пък не се откриват от определени телефони.

    А при жичните всичко е бетон и знаеш, че няма да има неприятни изненади, да не говорим, че и ще изкарат много повече време, ако си ги пазиш.
    defierofodds
  • Много сериозни машинки като за средния ценови клас.
    Колкото до слушалките, блутут решенията дават толкова по-голямо удобство и свобода, че никога не бих се върнал на кабелни.
    board
  • Има нещо извънредно дървено в Моторола и Realme, но и аз не мога да си обясня какво е. Ще видим новия GT какво ще предложи, изгледа интересно.

    А защо не ползваш USB-то за изход на музика, имаш по-добра система ли? Аз минах изцяло на безжично решение за вкъщи, а и като купоните намаляха последната година вече не се връзвам и по разни колонки, та май ми е все едно за жака :D
    arakchiev
  • Вероятно Poco ще донесе нещата, на които дършиж, знам ли :) Вероятно, но като цяло се забелязват доста негативни тенденции при тях и аз лично ще се оглеждам повече за алтернативите - Моторола (Макар че тук ме съмнява да се намери поне Moto S), Realme GT, за новия Асус РОГ чета слухове, че ще върнат жака и там, но да видим цената дали няма да е прекалено брутална, а и как ще се справя на практика. :) Mi 11 lite също може да се окаже нелошо предложение в средния клас, ако не запазят отрицателните тенденции.
    defierofodds
  • Вероятно Poco ще донесе нещата, на които дършиж, знам ли :)
    arakchiev
  • Мега! За цената си... обезсмислят всичко останало за хора, които не държат на разнообразие в камерите :) Ами аз държа на батерия, жак за слушалки и т.н., съотношение цена - функционалност, точно там бяха силни Xiaomi при средния клас и "Flagship killer"-ите, а напоследък се излагат. А и точно този процесор има рекордна консумация, личи си и от ревютата на Mi 11. 4500Mah са за никъде.

    Междувременно Realme ще имат жак и по-голяма батерия даже на флагмана си.
    defierofodds
  • Мега! За цената си... обезсмислят всичко останало за хора, които не държат на разнообразие в камерите :)
    arakchiev