Redmi Note 9T е първият в серията с 5G свързаност

Redmi Note 9T е първият в серията с 5G свързаност

Днес Xiaomi представи най-новото си смартфон попълнение, което е част от серията Redmi Note 9, а именно Redmi Note 9T. Новият модел има 6.53-инчов екран с резолюция Full HD+ и отвор, в който е поместена 13MP селфи камера. Налично е защитно покритие Gorolla Glass 5 и има режим за ограничаване на синята светлина.

Препоръчани оферти

Това е и първият модел в серията с 5G свързаност, която е възможна чрез 4x4 MIMO антени, които са позиционирани за оптимален резултат. Налична е възможност за използване на 5G през две SIM карти. В основата на устройството откриваме чипсет Dimensity 800U в комбинация с 4GB RAM и 64GB UFS 2.1/128GB UFS 2.2 памет за файлове.

Батерията е с капацитет 5000 mAh и се поддържа технология за зареждане при мощност до 18W. По данни на компанията батерията ще запази оптимална производителност в това отношение в продължение на три години. Основната камера е тройна и включва 48MP сензор, 2MP макрокамера и 2MP за боке ефекти.

Сред останалите параметри са още жак за слушалки, NFC, два високоговорителя (също новост за серията), вграден в бутона за включване четец на отпечатъци, IR предавател и FM радио. Телефонът ще се предлага в черен и лилав цвят, а дизайнът му включва извит гръб с покритие против отпечатъци. Налична е и издръжливост срещу напръскване с вода. В софтуерно отношение е използвана Android 10 с MIUI 12.

Цените на устройството са 229 евро за варианта с 64GB памет и 269 евро за този със 128GB. При ранна покупка (Early Bird) цените са съответно 199 евро и 249 евро. Продажбите започват на 11 януари. Redmi Note 9T ще се появи в България в средата на месец февруари в официалната дистрибуторска мрежа на Xiaomi.

Източник: Xiaomi