Redmi подготвя смартфон с новия чипсет MediaTek Helio G90T

Redmi подготвя смартфон с новия чипсет MediaTek Helio G90T

Вчера Mediatek представи новата си серия чипсети Helio G90, които са предназначени за гейминг смартфони. Компанията анонсира два модела – G90 и G90T, като разполагаме с детайли за втория от тях. Той включва осемядрен процесор с две ядра Cortex-A76 и шест Cortex-A55 при тактова честота до 2.05GHz. Наличен е графичен ускорител Mali-G76, а за изработката на новия чип се използва 12-нанометров FinFET процес.

Сред останалите възможности са поддръжка на до 10GB LPDDR4X RAM, HDR10, Cat. 12 LTE модем с 4×4 MIMO антени и единична 64MP или двойна 16MP + 24MP камера. Чипсетът предлага нова гейминг технология на име HyperEngine с мрежови компонент, комбиниращ Wi-Fi и LTE свързаност за стабилна връзка по време на игра. Поддържа се и едновременна връзка към две Wi-Fi честоти (2.4GHz и 5GHz) или към два рутера.

Сред присъстващите на представянето на новата серия чипсети беше и мениджърът на Redmi Лу Вейбин, който потвърди, че брандът ще използва Helio G90T в някои от новите си модели и той ще е наличен в световен мащаб. На този етап няма друга информация, свързана с устройството, но поне чипсетът му е ясен. С новите предложения на MediaTek очакваме да видим геймърски смартфони с по-достъпни цени.

Източници: MediaTek, Weibo (1), (2)

Оферти на деня