Рендъри на Nokia 8.1 Plus показват дисплей с отвор за селфи камерата

Преди няколко седмици писахме за слухове, че HMD Global възнамерява да спре да пуска смартфони с изрязани дисплеи и ще заложи на друго решение за увеличаване на екранната площ. Не е изключено да става дума за надигащата се тенденция за добавяне в дисплея на отвор за селфи камерата, която обещава да бъде водеща при дизайна на телефоните през тази година. Това се подсказва и от публикуваните от сайта 91mobiles рендъри, които са създадени от @OnLeaks на базата на заводски CAD чертежи за производители за аксесоари.

Според информацията снимките показват неизвестен смартфон на HMD Global, който може да се появи на пазара като Nokia 8.1 Plus. Сайтът посочва, че устройството има 6.22" дисплей с full HD+ резолюция, което означава, че ще е подобен на този в Motorola P40, от който също очакваме пробит панел за предната камера. Задният панел е стъклен, забелязват се стандартен жак за слушалки, сензор за отпечатъци върху задния стъклен панел и двойна основна камера. 91mobiles посочва, че размерите на телефона са 156.9 x 76.2 x 7.9 мм, но при камерата дебелината се увеличава до 9.5 мм.

Източник: 91mobiles

Ново

Появи се нова информация, че устройството може би ще се казва Nokia 6.2. Според нея сред техническите характеристики влизат 6.2" дисплей, чипсет Snapdragon 632, 4/6GB RAM, двойна 16MP камера с Zeiss оптика и OZO Audio. Смартфонът ще се появи в края на този месец или в началото на следващия първо в Китай.

  • Според мен е по-приемливо от изрязаните дисплеи.
    chilko
  • И НА МЕН НЕ МИ ХАРЕСВА. АМА ВСИЧКИ КАТО ЛУДИ СЕ МЕТНАХА ДА ИЗКАРВАТ ТАКИВА МОДЕЛИ. ПРОСТО НЯМА КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ.
    NIkolay Nuk
  • Това с дупката не ми харесва.
    Диян