Рендъри показват какво да очакваме от новите таблети iPad Pro

Вече са известни много детайли за новите модели iPad Pro, които заедно с други модели на компанията ще бъдат представени на специално събитие на 30 октомври. Очаква се те да са с LCD дисплей, да включват USB-C порт вместо Lightning, както и да разполагат с технологията Face ID на мястото на скенера за пръстови отпечатъци.

Междувременно унгарският дизайнер Виктор Кадар ни поднася рендъри на очакваните таблети, които ни дават идея какво да очакваме по отношение на дизайна. Предполага се, че ъглите на дисплея ще са заоблени, за да се следва дизайнът на новите модели iPhone, а освен това и рамките около панела ще са значително намалени.

Според слуховете Apple са подходили по различен начин към двата модела от серията iPad Pro. В по-големия модел размерът на 12.9" дисплей остава непроменен, но намалените рамки са довели до по-малки размери на корпуса. В по-малкия модел обаче размерите на корпуса са запазени, а диагоналът на дисплея е увеличен от 10.5 на 11 инча. В началото на септември рендери на по-големия таблет ни показа и OnLeaks.

Източник: 9to5mac