Revolut пуска детски акаунти

Revolut пуска детски акаунти

Популярната финтех услуга Revolut започва да предлага на родителите лесен начин да научат децата на базови финансови умения. Компанията обяви, че предлага възможност за създаване на детски акаунти на име Revolut Junior, които обаче засега ще са налични само за абонатите на планове Premium и Metal в Обединеното кралство.

Акаунтите са достъпни за млади хора на възраст между 7 и 17 години, като им дават свобода да управляват парите си и да изградят основни финансови умения като спестяване и управляване на бюджет. За по-голяма сигурност обаче тези профили се контролират от родител или настойник с профил в Revolut.

Родителят захранва сметката на детето, контролира опциите за сигурност на акаунта и решава къде и как да се ползва Junior картата, а освен това получава известия при всяка употреба. По подразбиране Junior картите имат ограничения за ползване при определени търговци с ограничение на възрастта на клиентите.

В допълнение картата е с отпечатан на гърба номер, така че да се намали рискът от появата му в снимки в социалните мрежи. Налично е и специално приложение за телефоните на младежите, но картата им ще работи дори и да нямат мобилно устройство.

Засега няма информация кога новата опция ще е налична на други пазари и за потребителите на безплатния план на Revolut.

Източник: Revolut