Проблем с GPS системата при някои смартфони от серията Galaxy S20

Новата серия смартфони на Samsung Galaxy S20 вече е на пазара, но освен слабите първоначални продажби, устройствата имат и някои проблеми. На първо място научихме, че компанията премахва бъг в системата за автофокус, а и добавя подобрения в камерите на устройствата.

След това стана ясно, че се подготвя отстраняването и на други проблеми, свързани със забиване на приложението за камерата, прегряване при безжично зареждане, нестабилна Wi-Fi връзка и ще бъдат направени промени в системата за управление на батерията.

Сега някои потребители съобщават за проблеми със системата за GPS позициониране. Изглежда устройствата не могат да прихванат сигнал към сателитите или това става изключително бавно. При повечето потребители проблемите се проявяват при работа с Waze, но не и с Google Maps. Затрудненията се наблюдават при Galaxy S20 Ultra 5G и S20+, но е възможно да засягат и S20.

Интересното е, че в някои случаи изключването на 5G режима и използването на 4G LTE мобилна мрежа отстранява или ограничава проблемите. Възможно е корейците да отстранят и този бъг с предстоящото обновление.

Източници: Samsung, Reddit