Revolut въвежда система за 3D защита на онлайн трансакциите

Revolut въвежда система за 3D защита на онлайн трансакциите

От 14 септември в сила влиза директивата за платежните услуги PSD2, част от чийто обхват е и подобряването на сигурността на разплащанията. За да отговори на изискванията на регулацията, Revolut обяви, че въвежда система за 3D защита на онлайн трансакциите на всичките си клиенти. Мярката се казва 3D Secure (3DS) и ще помогне в борбата срещу измамите.

3DS ще бъде допълнителна стъпка, която се прилага при онлайн покупки с карта Revolut. При плащане в сайт, който поддържа 3D Secure, в приложението ще се покаже нотификация, която ще ви прикани да потвърдите покупката. Ако по някаква причина нотификация не дойде, пак трябва да отворите приложението и да потвърдите през него.

Това се случва преди извършване на трансакцията, така че след потвърждаване плащането може и да бъде отказано по обичайните причини. Имайте предвид, че 3DS се прилага само за определени онлайн разплащания - Revolut няма контрол над това, а всичко ще зависи от търговците. Системата поддържа Mastercard ID Check и Verified by Visa.

Източник: Revolut

Оферти на деня