Революционна батерия от Toshiba

Революционна батерия от Toshiba
От Toshiba твърдят, че компанията е разработила нов тип литиево-йонна батерия, позволяваща зареждане до 80% от капацитета й само за една минута. Достигането на 100% става за още няколко минути. 1000 цикъла на зареждане/разреждане са необходими за загубата едва на 1% от общия капацитет, което е значително подобрение в сравнение със съществуващата технология. Новата батерия освен това може да работи и при температури от порядъка на -40 градуса, като при това губи 80% от заряда си - при съвременните батерии загубата е 100%. Масовото производство вероятно ще започне през 2006 година.

  • мда и сигурно ще струва колкото половин смартфон:) или ще дойде на бг пазара началото на другия век:)) Predi izvestno reme 4etuh 4e cenata shte e kato na litievo polimernite baterii taka4e spoko ;)
    DefaultUser
  • Е те това ще реши проблема със каращите по 2 ден батерии на смарт телефоните ;) мда и сигурно ще струва колкото половин смартфон:) или ще дойде на бг пазара началото на другия век:))
    DefaultUser
  • nai posle da pomisliat za mobilnite baterii , struva mi se mnogo iaka rabota Е те това ще реши проблема със каращите по 2 ден батерии на смарт телефоните ;)
    DefaultUser