Революционният Siemens SK65 - през октомври 2004

Революционният Siemens SK65 - през октомври 2004
Siemens организира обстоен журналистически тур в павилиона на компанията на провеждащия се есенен технически панаир в Пловдив. Директорът на отдел "Маркетинг и корпоративни комуникации" инж. Вихрен Стойнов разказа за основните дейности на компанията на българския пазар. Разбира се, интересът беше насочен основно към щанда на Siemens Mobile и изложените телефони от последната серия на компанията - "C" серия и M65, като акцентът падна върху S65 и SL65 - последната новост на компанията за българския пазар. Прототип на предстоящия хит SK65 бе показан в неофициален разговор с представители на Siemens. Телефонът е трибандов GSM 900/1800/1900 с пълна поддръжка на електронна поща благодарение на технологията BlackBerry Built-In(tm) на компанията Research In Motion (RIM). BlackBerry осигурява незабавен безжичен достъп до програми като MS Outlook или Lotus Notes.
Уникалният механизъм на телефона позволява използване на нова клавиатура - x2type (cross-to-type) с 37 клавиша, която гарантира безпроблемно писане на SMS, e-mail и други документи.
Паметта на SK65 е 64 MB, от които 30 са за съхранение на лични данни, e-mail адреси, мелодии, Java приложения и т.н. Можете да запишете 2000 контакта. Siemens още работи върху софтуера на телефона, въпреки че търговската премиера на телефона е предвидена за ноември 2004 г., като очакваната цена е около 500 долара. В средата на октомври ни очаква изненада - българската премиера на 3 нови модела, а към края на годината - и нов смартфон. Управителят на "Сименс" ЕООД инж. Стоян Нешев заяви, че компанията е с чувствителен ръст при продажбите на мобилни телефони в страната. Вечерта завърши с коктейл, на който чрез томбола бяха раздадени 3 телефона M65.