Сгъваемият смартфон Royole FlexPai 2 има подобрен дисплей

Royole беше първият производител, който пусна на пазара смартфон със сгъваем екран. Сега компанията анонсира и второто поколение на модела FlexPai, който предлага редица подобрения. Новият FlexPai 2 включва трето поколение на гъвкавия дисплей Cicada Wing FFD (Fully Flexible Display), отличаващ се с намален радиус на сгъване и подобрени параметри.

Екранът има радиус на сгъване от едва 1 милиметър спрямо 3 милиметра в предното решение, а според Royole може да издържи над 200 000 сгъвания. Няма да е видима и сгъвка в средата. Панелът е с подобрени характеристики като яркост, контраст, цветова гама и ъгъл на видимост. Това е възможно отчасти и благодарение на наличието на нов специализиран чип за управление.

FlexPai 2 разполага със 7.8-инчов дисплей със съотношение 4:3 в отворено състояние. Сред основните параметри са чипсет Snapdragon 865 с 5G модем, LPDDR5 RAM и памет за файлове от тип UFS 3.0. Налични са още четворна основна камера, както и стерео говорители. Пантата Super Seamless & Stepless Hinge също търпи подобрение и според компанията е по-здрава от предходната.

Тъй като на този етап от Royole акцентират върху новия дисплей, засега не са ясни пълните характеристики на смартфона. Той обаче би трябвало да бъде пуснат в продажба през второто тримесечие. Доста е вероятно и други производители да използват Cicada Wing FFD, тъй като Royole влиза в стратегическо партньорство със ZTE. Изглежда скоро може да видим този панел в нейни модели, а вероятно и в други.

Източник: Royole, Engadget