Royole ще изпревари всички с пускането на телефон със сгъваем дисплей

Royole ще изпревари всички с пускането на телефон със сгъваем дисплей

През следващата седмица очакваме Samsung да разкрие първите детайли за своя смартфон със сгъваем дисплей, който ще се появи на пазара догодина, но по всичко личи, че китайската компания ще успее първа да започне продажбите на такова устройство. Това е Royole Corporation, чийто продукт FlexPai вече може да се поръча предварително в Китай през старта на продажбите през декември.

Устройството има 7.8" AMOLED дисплей с резолюция 1920 x 1440 пиксела, който е тестван на 200 000 сгъвания, и освен първото с такъв е и първото с все още необявения чипсет Snapdragon 8150 (или 855). В сгънато състояние е налична ивица с размери 390 x 1440 пиксела, върху която се показват входящи нотификации. Сред другите характеристики влизат версии с 6GB+128GB, 8GB+256GB и 8GB+512GB памет, microSD слот, две камери с резолюция 16МР и 20МР (телефото) и батерия с капацитет 3800 mAh, която поддържа бързо зареждане.

Първите клипове показват, че не става дума за устройство, което може лесно да се побере в джоба, защото в сгънато състояние дебелината му е сравнително голяма, а теглото е 320 грама. Предварителните поръчки на FlexPai в Китай започнаха днес на цена от 8999 юана (1140 евро) за базовата версия. Припомняме, че през следващите месеци категорията на устройствата със сгъваеми дисплеи би трябвало да се разшири значително с очаквани модели от Samsung, LG и Huawei.

Източник: Royole, GizmoChina

  • Този пластмасов дисплей сигурно ще се драска много, а освен това в сгънато състояние може да се повреди от цели три страни. :)
    chilko
  • Хубаво е че се развиват технологите но това огромно нещо не става за таелефон.
    Plamen20
  • [Quote]Първите клипове показват, че не става дума за устройство, което може лесно да се побере в джоба, защото в сгънато състояние дебелината му е сравнително голяма[/Quote] За това и не виждам смисъл от него. Не може ли да ти се побере в джоба не става.
    Вито