С Google Arts & Culture можете да промените снимка в стила на известни картини

Google обнови приложението Arts & Culture, като добави към него функция, която позволява да приложите характеристиките на известни картини. За да изпробвате добавката, трябва да отворите менюто за камерата в долната част на интерфейса на приложението. След като направите или изберете готова снимка, можете да приложите върху нея стила на някоя от наличните десетки картини.

Докато чакате алгоритмите с изкуствен интелект да свършат своята работа, приложението ще ви показва интересни факти за избраната творба. За повече персонализация има опция за избор на част от снимката, върху която да приложите промените. Google разкрива, че за трансформацията се грижи специален модел, който прави уникално пресъздаване на снимката, като ползва избрания специфичен художествен стил. Всичко се случва в телефона, без да се ползва облачен ресурс.

Приложението Google Arts & Culture е достъпно за iOS и Android, а в него ви очакват и други интересни неща като откриване на портрети, които приличат на вас, разглеждане на известни произведения в реален размер или пък влизане в галерии и други обекти на културното наследство чрез добавена реалност.

Източник: Goоgle