С какво Huawei P40 lite е по-добър от предшественика си?

С какво Huawei P40 lite е по-добър от предшественика си?

Към края на февруари Huawei представи новата си серия смартфони P40, а част от нея е и P40 lite, който е наследник на миналогодишния P30 lite. Още от дебюта си у нас устройството се радва на сериозен потребителски интерес, като можете да го намерите и в нашия онлайн магазин, а ревюто ни можете да си припомните тук.

P40 lite предлага 6.4-инчов IPS екран с отвор за предната камера, докато P30 lite включва дисплей с диагонал 6.15 инча и капковиден прорез. Интересното е, че тук се залага на 16-мегапикселова предна камера спрямо 24MP при миналогодишното устройство.

Новият модел разчита на чипсет Kirin 810, който се произвежда по 7-нанометров процес спрямо Kirin 710, при който се използва 12-нанометров процес. Това позволява постигането на по-добри продуктивност и ефективност.

Паметта за файлове вече е от тип UFS 2.1, батерията е с капацитет 4200 mAh спрямо 3340 mAh при миналогодишното предложение, а най-важното в случая е поддръжката на технология за бързо зареждане при 40W. В основната камера е добавен 2MP сензор за боке ефекти, който при дадени обстоятелства може да бъде от полза.

Интересна промяна в конструкцията представлява преместването на четеца на отпечатъци, който в миналогодишния модел беше разположен на гърба, а сега е отстрани на конструкцията. В софтуерно отношение P40 lite разчита на Android 10 с EMUI, 10 като няма достъп до приложенията и услугите на Google. P30 lite има ъпгрейд до Android 10 с EMUI 10.0, като устройството разполага с решенията на Google.

Вземи Huawei P40 lite, 128GB + 6GB RAM от Citytel на промо цена. Безплатна доставка до София, възможност за изплащане.

 • Гледаме посещенията и поведението на потребителите. В момента например е номер 2 по посещения след Xiaomi Redmi Note 9 Pro
  Можете да видите тук, списъкът се актуализира динамично: https://mobilebulgaria.com/telefoni
  mishobehar
 • "Още от дебюта си у нас устройството се радва на сериозен потребителски интерес" - бихте ли дали статистика или източник за това твърдение? И аз чакам с нетърпение да прочета откъде имате такава информация.
  YoungGuy
 • -
  npet