Motorola One Fusion+ носи четворна камера и безрамков дизайн

Motorola One Fusion+ носи четворна камера и безрамков дизайн

Спомняте ли си Motorola One Hyper? Може би не, защото макар устройството да беше представено в края на миналата година, то така не достигна до българския пазар. Няколко месеца по-късно обаче до страната ни ще достигне друг модел, който изглежда като духовен наследник на One Hyper и това е One Fusion+. Новото устройство носи подобрения в почти всички основни области, а освен това и цената му от 299 евро е като тази на One Hyper, което е добра новина.

Новият смартфон ползва осемядрен чипсет Snapdragon 730 с графичен ускорител Adreno 618 и допълнителен NPU блок за ускоряване на задачите с изкуствен интелект. Добавени са 6GB RAM и 128GB разширяема до 1TB памет. Устройството предлага и 6.5" Total Vision дисплей със съотношение 19.5:9 и резолюция 2340х1080 пиксела, който заема 84% от предната част на корпуса. Той не е пробит или изрязан, защото селфи камерата е поставена в подвижен механизъм. Панелът поддържа HDR10 съдържание.

Устройството има батерия с капацитет 5000 mAh, която спорeд Motorola стига за повече от два дни на работа, а зареждането й става при 15 вата - това е по-скромно от 45-ватовото зареждане на One Hyper. Подобно на другите скорошни телефони на компанията и този не е водоустойчив, но има водоотблъскващо покритие, което предпазва при инциденти. Не е пропуснат 3.5 мм жак за слушалки, каквито са включени в комплекта заедно с калъф и екранен протектор.

Иначе устройството е с размери 162.9 x 76.4 x 9.6 мм и тежи 210 грама, което не е малко, но е следствие от голямата батерия и подвижната камера. Смартфонът е снабден с един високоговорител, който обещава 4х по-добри ниски честоти, по-ясни вокали и по-качествен звук дори и при максимално усилване. Откриваме още FM радио, но не и NFC възможности. Отстрани на корпуса е поставен и специализиран бутон за активиране на Google Assistant.

Камерата е един от акцентите в One Fusion+. Основната комбинира 4 сензора с различно предназначение. Главният е 64МР (f/1.8), допълнен е с PDAF автофокус и по подразбиране снима в 16МР, като комбинира 4 пиксела в един. Освен него откриваме още 8МР (f/2.2) ултраширокоъгълна камера, 5МР (f/2.2) макрокамера и 2МР (f/2.2) сензор за боке ефекти. Сред режимите на снимане са познатият Night Vision плюс портретен, ръчен, Cutout, Spot color и т.н. При трите основни сензора има възможност за снимане в RAW. Предната камера е с резолюция 16МР (f/2.0) и също поддържа комбиниране на 4 пиксела в един за повишаване на светлочувствителността, както и нощен режим.

Подобно на другите скорошни телефони на Motorola и One Fusion+ работи с Android 10 с някои малки добавки на компанията – Moto Display, Moto Actions и Moto Gametime, плюс новата опция My UX за персонализиране на интерфейса, която беше въведена със серията Motorola Edge. Въпреки името си устройството не е част от програмата Android One, а компанията обещава един ъпдейт до основна версия на Android. Не е изключено по-късно Motorola да промени плановете си, но засега ситуацията е такава.

Motorola One Fusion+ се продава от днес първо в Полша, а през идните дни ще се появи в избрани европейски страни на препоръчителна цена от 299 евро.