С тези безплатни синтезатори на Moog и Korg ще се забавлявате, докато сте вкъщи

Ако през следващите дни трябва да прекарате повече време вкъщи като начин за ограничаване разпространението на коронавируса, има много начини, по които да се занимавате. Както ще кажете за създаване на музика? За това ще ви помогнат компаниите Moog и Korg, които пуснаха за безплатно изтегляне два от своите популярни софтуерни синтезатори.

За потребителите на iOS Moog предлага приложението Minimoog Model D, което поначало не е особено скъпо, но ще ви осигури възможност да симулирате едноименния синтезатор, който иначе струва около 3500 долара и се ползва от артисти като Kraftwerk, Трент Резнър и Гари Нюман. За съжаление, приложението няма версия за Android.

Не такова е положението с Kaossilator на Korg, което е налично за iOS и Android и може да се изтегли напълно безплатно (съответно до 31 март или 20 март) вместо обичайната цена от 36 лв. Синтезаторът включва над 150 звуци в различни жанрове и се управлява чрез жестове през X-Y интерфейс. Добавен е и секуенсър за лесно създаване на песни чрез запис и наслагване на различни части.